Inför: Manchester United – Bursaspor

Kommer de tre första poängen idag? Eller blir det en ny oavgjord match eller förlust? Idag kan vad som än hända.
Äntligen dags för Champions League spel igen! Bursaspor är på plats i Manchester och ska möta en av eller kanske Englands mest framgångsrikaste lag genom tiderna, Manchester United. Man Utd leder gruppen just nu i och med lagen ordnas i alfabetisk ordning om man har lika många poäng, och samma målskillnad. 2a är Rangers som besegrade ett offensivt Bursaspor med 1-0 på hemmaplan förra omgången. 3a är Valencia som förlorade mot gruppettan Manchester United på Mestalla Stadion(Valencias hemmarena) efter att Chicharito gjort mål i 85e minuten. Sist ligger Bursaspor med 0poäng, 3poäng upp till Valencia som ligger trea.

Manchester United

Hur har det gått för Man Utd i Champions League och i England? I Champions League leder man som sagt gruppen och är klara favoriter till att vinna denna gruppen. Började lite haltande i och med man fick bara 1poäng hemma på Old Trafford mot Rangers. Den matchen slutade 0-0. Mot Valencia så var det en riktig kamp, men tack vare fingertopps känsla av Sir Alex Ferguson som bytte in Federico Macheda och Javier Hernandez även känd som Chicharito. I 85e minuten spelar den förstnämde(Macheda) fram till Hernandez som sätter bollen i mål för gästerna och slutresultaten blir 0-1.

I ligan är man obesegrade efter 8 omgångar. Dock är inte alla speciellt så nöjda eftersom man bara har vunnit tre av dessa matcher och resten har slutat oavgjort. Varav 3 av matcherna borde man ha vunnit och säkrat 9poäng i och med man ledde matcherna och de avgjordes i sista stund. En av de tre lag som återupphämtade sig var Man Utd senaste motstånd i ligan, West Bromwich. Från att hemmalaget ledde 2-0 så gjorde man 2-2. Så man har inte världens bästa form direkt och lagets stora stjärna Wayne Rooney missar matchen pga ankel skada. Sen tidigare så har Manchester United även Owen Hargreaves och Michael Owen inte tillgänglig.

Man Uniteds trupp: Van der Sar, Kuszczak, O’Shea, Brown, Rafael, Neville, Ferdinand, Vidic, Smalling, Evra, Fabio, Nani, Obertan, Scholes, Fletcher, Carrick, Gibson, Anderson, Park, Giggs, Berbatov, Macheda, Hernandez.

Trolig startelva (taget från ManUtds sida på SvenskaFans.com) :
Kuszczak
Rafael – Vidic – Ferdinand – Fabio
Nani – Scholes – Fletcher – Obertan
Berbatov – Hernandez

Inte alls så reservbetonat som man hade sist när man mötte ett turkiskt lag(Besiktas), då vann BJK med 0-1 på OT. Dock denna gången är ju gruppen helt öppen så alla lag i gruppen kör för fullt.

Håll koll på: Nani, lagets starkaste offensiva spelare just nu. Här måste Bursaspor hänga med om man stoppa större delar av Uniteds anfall. Gör inte Nani mål så spelar han fram till mål. Annars tvärtom eller båda.

Bursaspor

Spelade som ManUtd 2-2 på hemmaplan mot ligafemman Karabükspor som också är nykomlingar likt WBA i Premier League, utan Volkan Sen som är lagets stora stjärna. I och med den matchen så minskades gapet mellan dem och Trabzonspor som förövrigt ligger 2a i tabellen. Jo, Bursaspor är som Man United i ligan. Obesegrade efter 8 omgångar. Dock har Bursaspor vunnit 6matcher och spelat oavgjort 2st. Man ligger 1a i ligan och har 20poäng (3poäng ner till 2an Trabzonspor). Man har helt enkelt gjort det man ska i de flesta matcherna. Gå ut på planen och vinn matchen, likt förra säsongen.

Dock lyckas inte laget ute i Europa. Man förlorade första matchen med 0-4 på hemmaplan mot Valencia. Okej en förlust mot spanjorerna kan jag förstå, men man borde ha kunnat hålla siffrorna lite längre ner, det speglade inte matchen till 100% Sedan så förlorade man på bortaplan mot Rangers med 1-0 men då visade man upp ett bra spel och ställde upp med ett mönstrande anfall. Jag tror Bursa och Rangers kommer att slås om EL-platsen men stor fördel till Rangers som just nu har 4poäng och Bursaspor 0. Men glädje besked för Bursaspor ändå i och med lagets bäste spelare är tillbaka, yttermittfältaren Volkan Sen. En som kan utmana Evra ute på kanten.

Bursaspors bästa elva inför imorgon enligt ajansspor.com :
Ivankov, Ali, Ömer E, Stefanov, Vederson, Volkan Sen, Hüseyin, Ergiç, Insua, Ozan İpek, Sercan

Stark elva men jag hoppas att vi också kommer få se Gustav Svensson i denna matchen.

Tid: 20.45
Domare: Gianluca Rocchi, Italien
TV: TV10 och Viasat Xtra 3