Inför Trabzonspor – Besiktas

Imorgon kväll avslutas den sjunde omgången av Spor Toto Süper Lig med toppmatchen Trabzonspor mot Besiktas.

Sjuan mot fyran i tabellen. Två poäng skiljer lagen. Trabzonspor har inte vunnit på två matcher medan Besiktas inte har förlorat på fyra. Lägg därtill att Besiktas fortfarande är obesegrade i Europa-spelet.

Söndagens kvällsmatch blir den 107:e i ordningen för klubbarna. Av dessa har Besiktas vunnit 44 gånger mot Trabzonspors 38 gånger. 24 gånger har det slutat oavgjort.

Besiktas har totalt gjort 144  mål mot Trabzonspors 116.

Ser man tillbaka på de tre senaste säsongerna så har Trabzonspor inte vunnit mot Besiktas på sex ligamatcher. Det har blivit förlust i tre av matcherna och tre gånger har lagen delat på poängen. Men historiskt sett har Trabzon en bra statistik mot Besiktas på hemmaplan.

Av de 35 matcher som har spelats på Hüseyin Avni Aker stadion så har Besiktas bara vunnit 9 gånger. Två av dessa segrar har kommit de två senaste säsongerna.

Nog om historiken mellan klubbarna.

Besiktas reste till Trabzon tidigare under dagen utan flera ordinarie spelare. De som märks först och främst är Matteo Ferrari, Ricardo Quaresma och Nihat Kahveci. Dessutom får nyförvärvet Fatih Tekke vänta på sin debut.

I Trabzonspor saknas först och främst mittbackarna Glowacki och Giray Kacar.

En intressant notis som jag läste är att två viktiga spelare i Trabzon, Umut Bulut och Gustavo Colman fortfarande inte har hittat målet. Duon gjorde förra säsongen 20 mål tillsammans och hade fram till den sjätte omgången gjort 5 mål men nu står de alltså på 0.

Om Trabzon ska/vill lyckas i fortsättningen så måste dessa två också börja leverera.

En som däremot har hittat målet är Bobo som går mot sin bästa säsong i Besiktaströjan. Han har redan hunnit med 5 mål i ligan samt 3 mål i Europa. Och han gillar att göra mål mot Trabzonspor också.

Matchen startar 18.00 och domaren heter Kuddusi Müftüoğlu. Ni ser den bäst på DIGITURKwebtv om ni inte vill jaga stream.