Intervju med Samuel Holmén

En av våra svenska proffsspelare i Turkiet är Samuel Holmén. Något överraskande hamnade han i Istanbul B.B inför den här säsongen, efter att ha spelat över 100 matcher för Elfsborg i Allsvenskan och över 80 matcher i den danska ligan för Bröndby. Nu är han i Süper lig och krigar här för orangeklädda Istanbul B.B.

Vi fick tag i Samuel och fick låna lite av hans tid för att få svar på några av våra frågor.
1. Hur kom det sig att det blev Turkiet och Istanbul B.B?
Anledningen till att det blev Istanbul var för att jag behövde vidare från Bif för att fortsätta utvecklas. Kännedomen av turkisk fotboll i Sverige e ju väldigt liten, men när jag fick det här erbjudandet och tittade närmare på klubben, spelidé, tränare, ambitioner och staden så känndes det i slutändan väldigt väldigt bra och spännande.

Hur är det att ha Abdullah Avci som tränare, som är en mycket respekterad tränare i Turkiet?Tränaren är som sagt väldigt respekterad här och jag förstår varför. Han e en otroligt duktig tränare med bra taktiskt kunnande och lika bra socialt kunnande som gör att han får laget att dra åt samma håll, och skapar en bra stämning i hela laget.

Hur fungerar det med språket, kan dina tränare och kamrater bra engelska eller är kommunikationen ett problem?
Språket e såklart svårt fortfarande, jag lär mej lite nytt varje dag men jag har som tur e en tolk med mej hela tiden som hjälper till. Vissa i laget snackar också engelska så jag kan prata med en del av dem utan problem=)

Istanbul B.B. är ju ett lag som spelar på en väldigt för stor arena, hur ser du på detta?
Ni har rätt i att vi spelar på en alldeles för stor arena vilket gör att det känns otroligt öde på hemma matcherna. Det kan ofta vara en fördel för oss tror jag eftersom att motståndar lagen oftast inte tycker det e så kul att komma å spela där.
Men en ny arena e på gång, förhoppningsvis klar nästa år.

Tror du fortfarande på landslagsspel, fast än du är i Turkiet?
Jag hoppas givetvis att jag ska få komma tillbaka in i landslaget igen. Det va ju en av anledningarna till att jag bytte klubb, att jag skulle komma till ngt nytt å utvecklas ännu mer. Förhoppningsvis fortsätter det at gå bra för mej här nere å då vet man inte vad som händer.

Hur mycket visste du om Turkiskfotboll innan du hamnade här?
Jag visste inte speciellt mycket. Ungefär som alla andra tror jag, man hade koll på de 3 stora Istanbul klubbarna och sen va det inte så mycket mer. Men jag e positivt överraskad över fotbollen som spelas här.En rolig offensiv fotboll som jag tror e bra för mig.

Turkiskfotboll.com tackar Samuel för att han tog sig tid att svara på våra frågor och önskar såväl honom som Istanbul B.B. lycka till i serien och hoppas på att ni fortsätter att överraska oss positivt i ligan.

(Holmén, nedre raden längst till höger)

ibb