”Jag har spelat skadad i 1,5 år”

Kan det ha varit anledningen till att Daniel Güiza har varit så uddlös framför motståndarmålet? Det är väl inte hela sanningen men det är märkligt att en spelare som har varit plågad av skador i över ett år först nu får tillfälle att resa hem till Spanien för att bli kvitt sina skador. Här tycker man att klubben borde skött det här mycket bättre och låtit Semih Sentürk och någon annan anfallare spela regelbundet istället för att använda sig av Güiza som tydligen har dragit med skador det senare.

Turkisk media har tagit del av en intervju som den spanska tidningen har gjort med Güiza som just nu är hemma i Spanien för att rehabilitera. I samma artikel säger spanjoren att det fanns seriösa bud men att han själv inte ville flytta till Ryssland och Rubin Kazan pga vädret. ”Jag kan inte leva där. Det är oftast kallt där. Jag flyttar inte bara för pengarnas skull eftersom jag redan får en bra lön här i Fenerbahce”.

Det fanns även ett bud från Getafe men det rörde sig bara om en utlåning vilket Fenerbahce inte var intresserade av. Güiza kämpar nu för att bli kvitt sin skada och är sedan sugen på att börja spela fotboll i Fenerbahce igen och förhoppningsvis får fansen se en bättre version av honom när han kommer tillbaka.