Jem Karacan målskytt i England!

Den 21-årige mittfältaren Jem Karacan som har spelat i de turkiska ungdomslandslagen gjorde under lördagen mål när hans klubb Reading spelade 1-1 mot Preston på bortaplan.

Saxat från ett tidigare inlägg:

Den turkiska U-21 landslagsmannen Jem Karacan gjorde ett kortare inhopp under gårdagen när hans lag Reading spelade 1-1 hemma mot Swansea.

Jem Karacan, 20 år är född och uppvuxen i London. Pappan är från Turkiet medan mamman kommer från England. Moderklubben är Wimbledon men sedan några år tillbaka spelar han för Reading. Men det är först den här säsongen som han har tagit en ordinarie plats. Under de två senaste åren har han varit utlånad till både Bournemouth och Millwall.

Karacan har representerat de flesta turkiska ungdomslandslagen och gjorde debut i U-21 landslaget för något år sen och har sedan dess varit bofast i truppen. Han spelar helst på det centrala mittfältet och har gjort kring 50-tal tävlingsmatcher i England och även ett par mål.

Jem Karacan var i tidig ålder på väg till hans pappas favoritlag Galatasaray men problem med det turkiska språket satte stopp den gången.

Läs mer

***

Tuncay Sanli satt på bänken hela matchen när Stoke slog Blackburn och Mehmet Topal fanns med från start och drog på sig en varning när Valencia slog Bilbao med 2-1.