När det spårar ur


Vad kan man säga om matchen från igår? 2-0 hade varit okej men inte 3-0, 2-0 Resultaten speglade matchen mer men visst kunde de ha slutat annorlunda också om Halil Altintop sattit sitt läge.

Mer än 30 000 fans var på plats i Berlins mäktiga Olympiastadion ich visst hördes de mest. Sjöng, hoppade och buade för en viss spelare. Jag tyckte att fansen var mycket bra tills det blev 2-0 som kom av tysk-turken Mesut Özil. Özil som sade att han skulle reagera på ett sätt han inte ville avslöja i en några dagar innan matchen vägrade jubla och visade respekt för sina föräldrars land istället.

Det var inte alla som buade åt Özil igår
Det var inte alla som buade åt Özil igår

Sen såg jag mycket fram inför matchen och jag hade tippat på att Turkiet skulle vinna med 2-1. Dock hade det varit mer realistiskt med 0-1 vinst eller ett X. Men vad hände igårkväll? Rättvist vinst för Tyskarna, men inte resultatet.. 2-0 hade varit rättvist men inte 3-0. 1-0 målet kan Volkan inte göra något då han räddar Müllers nick som sedan går i ribban, efter det står Klose helt fri och nickar in returen från 1 meter. 2-0 målet kommer efter att Lahm(rätta mig om jag har fel) passar till Özil som sedan blir helt fri med Volkan o då tänkte jag han har missat såna här lägen förr men nu var det förbättring på det och om han hade missat där eller passat till någon annan tysk-spelare på plan hade tyska fansen också visat något missnöje. 3-0 målet får man skylla Volkan för.. Skjuter ut bollen till Klose som sedan sätter bollen mellan benen på Demirel. Tyskland hade ett mycket bättre lag idag och även om Schweinsteiger saknades i det Tyska landslaget så saknade turkarna ännu mer viktigare spelare, Arda Turan. Arda Turan bär nästan hela offensiven i det Turkiska landslaget och är bra deffensivt också medan Schweinsteiger har en deffensiv roll i de andra landslaget o behöver inte oroa sig över offensiven då man har bra spelare framåt. Ja tyckte i början av andra halvlek så ägde Turkiet mer boll och det kändes att snart kommer ett mål, och så får Halil ett gyllene läge som han bör sätta tycker jag men istället så kommer tyskarna och gör 2-0. Det kändes lite fel i den stunden. Sedan ett tråkigt 3-0 mål. Från ingenstans spårade matchn ur på ett sätt.

Jag tycker att de borde göras några förändringar i landslaget. Vad fan är det fel på egentligen? Hur kan man ta med 4målvakter varav 2st från Besiktas? Räcker det inte med bara 3st och 1från BJK? Hakan Arikan har varit sisådär i slutet nu och Cenk Gönen är bänkad och ung målvakt. En ung målvakt har vi redan med i landslaget (Onur Kivrak). Sinan Bolat borde vara given. Alltså vilket landslag som helst i Turkiets nivå hade tagit med sig en spelare som är utlandsproffs och startspelare i sina viktigaste matcher. Sedan så blir Mehmet Topal inte uttagen över huvudtaget, dock efter uttagnen till dessa två matcher så blev Topal skadad. En annan som blev nu skadad är Mehmet Aurelio och nu lämnar han truppen. Oguz Cetin: Du kan inte mer om fotboll än mig om du inte tar ut Volkan Sen till truppen. Simple as that!

Jag skule vilja prata om vårat försvar också. Det är kul att se att ytterbackarna vill vara mycket offensiva o springa ute på kanterna spec. Gökhan Gönül men x antal gånger sparka man fram bollen för långt fram så motståndarna tog bollen och gick till kontringar snabbt. Framöver tycker jag att Ömer ska vara given på mittbackspositionen, sen han anslöt sig till landslaget har han varit bra och hans kollega Servet är för mig en gåta. Varför är Servet en gåta? Jo för att i första halvlek så la jag märke till det mest då både Müller och Lahm kom från kanten vid straffområdet och ryckte förbi sig Servet och fick in inläggen. Sen kan man ju skifta och skicka iväg Ömer eller nån annan på dem(Muller, Lahm). Men sedan så kommer jag ihåg detta: Minst 2 gånger så kom 2 tyskar mot Servet, ja två stycken också och då var Servet där krigande o kämpande o vann bollen. Bra Servet!

Sedan hör jag detta från många och jag har också tyckt samma men jag har tänkt om än en gång. De jag snackar är om att skaffa sig de unga spelarna som är födda i Tyskland. Idag vill jag faktiskt bara ha en. Ömer Toprak, spelar mycket bra fotboll i Freiburg och han hade vatt drömmen. Men hade han presterat på samma topp? Det är inte 100 & säkert, långt ifrån det. Men han behövs på försvaret för Turkiet. GG- Ömer G- Ömer T- Sabri/Balta. GG är given, detsamma Ömer Gündogan – för ett år minstone. Ömer Toprak är framtidshoppet. Det sades igår på tyska kanalen att de ser ut som att Ömer Toprak kommer välja det turkiska landslaget och de hade varit guldvärt! Tyskland har idag: Mertesacker, Friedrich o unge Badstuber som gjorde bra ifrån sig. Sedan har de tyskturken Serdar Tascis som har hamnat i den så kallade frysboxen.  För ett par år sen var han så lovande och nu har han väl tagit ett steg ner i sin utveckling. Sen på vänsterbacksplatsen så vet jag inte direkt vem skulle vara mitt första val. Balta om man vill ha balans eller Sabri som jag tycker kan vara bra framåt o bakåt. Jag tycker Sabri borde få spela mer då Ismail Köybasi inte utnyttjar sina chanser. Någon GS supporter som kan svara på frågan: Hur är Sabris form som till vardags spelar med GS. Sen angående Ismail får han vänta 1-2 år till, för att jag vill inte se ett förungt backlinje.

Mittfältet har vi flera unga bra spelare: Arda, Nuri är dagens stjärnor, sedan har vi Volkan Sen i Turkiet som aldrig blir uttagen när de väl blir match. Mehmet Topal, startspelare i Valencia och Hamit A. som jag tyckte var bäst av alla i det turkiska laget så borde han också vara given. Det känns fel o säga det här men jag vet inte om Emre lär vara startspelare utan ge chansen till de andra.. Tänk er detta mittfält:
—Hamit — Topal —- Nuri —-
Sen         ————–      Arda

Jag skämtar inte nu, men med detta mittfält kan vi mäta oss med tyskarnas! Ett starkt 3 manna innermittfält med Hamit, Topal och Nuri i sina bästa dagar och Volkan Sen och Arda på varsin kant är en våt dröm. Möjligt vis skulle man kunna flytta upp Nuri så de blir istället för 3-2 , 2-3 på mittfältet. Så här kan jag inte oss se ta in någon ung mittfältare till , möjligtvis Ilkay Gündogan som kan börja med sin plats på bänken och vara förste avbytare. Med de mittfältet jag nämde har vi ett medelålder på: 23.8 då Hamit Altintop är: 27, Nuri Sahin 22, Mehmet Topal 24 , Arda 23 , Volkan Sen 23år. Så där har vi ju ett ungt mittfält och mittfältspelare överlag spelar på en hög nivå.

Vårt anfall ser lite tunnt ut. Halil får från mig ett G efter prestationen igår, Semih borde användas nu i och med Mevlüt inte gör mål längre.. Sedan så vill jag testa Batuhan igen men först får han fan i mig skärpa till sig. Han är den turkiske Mario Balotelli… Jag har inte mycket att säga om vårt anfall förutom attjag vill se Semih starta mot Azerbaijdan.

Som ni ser är det inte så många unga spelare vi behöver direkt. Ömer Toprak skulle vara perfekt!
Det är dags att rycka upp sig o ge 110% Tyskland ska fan inte få en sån enkel match i Turkiet! Nu tar vi tre poäng mot Azerbaijdan!