Özils målfirande

Hakan Yakin gjorde under EM 2008 1-0 mot Turkiet för Schweiz, istället för en målgest a la Jay Jay Okocha med 38 volter, blev det ett diskret målfirande, som ni kan se i den första videon.

Igår var det Mesut Özil´s tur att göra mål mot Turkiet, sitt hemland och även han valde att diskret fira målet som han gjorde. Han visade ett leende åt sina lagkamrater i Tyskland, gjorde ett par high-fives, men inget mer.

Han visade respekt för sitt hemland och jag tycker att det var en fint gjort och det visar att han bryr sig om Turkiet och att han är en av oss, en spelare att vara stolt över och som, när ni pratar fotboll med kompisarna, kan höja till skyarna som en Superturk!

Dock önskar jag att han inte gör några mer mål mot Turkiet någonsin och att han i returmatchen får känna hur det känns att vara motspelare i Istanbul, för trots att vi hade en stor skara turkar på plats igår som försökte psyka honom, så lär psykandet i Istanbul vara snäppet värre kan jag misstänka. Men jag hade annars hellre sett att man hyllade sina egna spelare i Turkiet när det är returmatch nästa år. Speciellt grabbar som Hamit och Halil som valde rätt!