”Ring inte mig Oguz”

Sinan Bolat som är målvakt för Standard Liege i den belgiskaligan uppger till en turkisktidning att han är mycket besviken på Oguz Cetin.

Bolat som ses som en stor målvaktstalang som gjort över 50 matcher i den belgiska högstaligan trots att han bara nyfyllda 22 år berättar att han är mycket besviken på att aldrig få chansen. Han förklarar att han i kärlek till Turkiet valde sitt hemland, men att han aldrig får chansen utan bara får sitta bredvid och titta på när det väl är dags för match.

Enligt Bolat ringde Oguz Cetin till honom och förklarade att han inte får vara med denna gång men att han fortsatt skulle följa upp Bolat. Dock menar Bolat på att Oguz Cetin aldrig har kommit och kolla på honom när han spelar, utan att det bara är en lögn.

Dessutom menar Sinan på att han åtminstone i en träningsmatch eller i matcher mot länder som Kazakistan borde få chansen så att han kan visa sig och på riktigt få en chans.

Målvakterna som Oguz Cetin har valt ut till dom kommande två matcherna är: Volkan Demirel (Fenerbahçe), Hakan Arıkan, Cenk Gönen (Beşiktaş), Onur Recep Kıvrak (Trabzonspor)

Enligt mig borde varken Hakan Arikan eller Cenk Gönem kallas till den här matchen. Hakan Arikan har aldrig varit en toppmålvakt i ligan och han får, liksom Cenk, inte stå kontinuerligt i Besiktas. Målvakter som tas ut till landslaget och spelar därtill, bör vara vara i bra form och få speltid. Att ta in spelare på grund av gamla meriter är fel i mina ögon.

Bolat har varit en av 3 målvakter senaste året och aldrig fått chansen. Onur har fått chansen och gjort en si så där insats. Helt okej, men en del misstag har han stått för också. I matchen mot Azerbadjan hade jag gärna sett Bolat få speltid, men Oguz Cetin har valt att ställa honom utanför och nu riskerar vi återigen att se en intrig mellan tränare och spelare i landslaget. Något som inte alls är speciellt passande för Turkiet´s image. Detta är heller inget sett att ge chansen till turkiska spelare som födda utomlands som står mellan valet av Turkiet och ett annat land.

Nej, Oguz Cetin har inte gjort något bra intryck på mig och ärligt talat så undrar jag på vilken basis han anställts till landslagstränare. Tränare för landslaget bör vara något för toppskiktet av tränare i Turkiet. Men Oguz Cetin som inte har några som helst meriter förutom att han varit assisterande tränare i Fenerbahce, har på något sätt hamnat på en så här viktig plats… ja ett mysterium kan man helt klart säga.