Scouting: Mehmet Ekici

 

En som är pågång i Bundesliga är idag Mehmet Ekici. I senaste omgången så stod han för 1mål och 1assist. Häng med här för att veta mer om honom.

Mehmet Ekici, next Mesut Özil? Kanske det.. Allt pekar uppåt just nu för denna spelaren som blev uppringd av Guus Hiddink för några veckor sedan om vilket landslag han skulle välja. Mehmet har själv sagt att han vill ha tid o tänka på det och vi hoppas på att det blir den röda tröjan han får bära i framtiden! Idag är han en U21 spelare för det tyska landslaget.

Ekici är född 25e mars 1990 och är idag 20år gammal. Han föddes i tyska staden München och det var där han började med fotboll. Angående Mehmet så var SpVgg Unterhanching  klubben där han började sin fotbollskarriär och som 7åring gick han senare till Bayern Münchens pojklag. Där spelade han i 10 år för att sedan flyttas upp till deras reservlag där det blev spel i 3år. Mehmet Ekici spelade hela 70 matcher för reservlaget mellan 2007-2010. På dessa 70matcher gjorde mittfältaren (Ekici) 19mål samt drog på sig 9 gula kort. Han startade 58matcher av de 70matcher som han spelade. Det var säsongen 2009/2010 då han gjorde sig ett namn i reservlaget genom att spela 2384 minuter på 29matcher (28 från start, 1inhopp) och göra 12mål. I Januari 2010 flyttades han upp till a-laget och började träna med dem och en månad senare skrev han på ett proffskontrakt med Bayern München som löper ut sommaren 2011. Dock blev det inga matcher då för Ekici då han drabbades av skador men han var uttagen till deras UEFA Champions League trupp de året. Dock har han fått spela en match med a-laget men det var 2008 i T-Home Super Cup 2008 som inte räknas med i tävlingsmatcherna.

Sommaren 2010 stod det klart att Mehmet Ekici utlånas till Nürnberg för att få mer speltid och hittils har det blett 6matcher för honom och 1mål/1assist. Den 180cm långe talangen spelar på mittfältet och en så kallade Attacking Allrounder position. Alltså är han en offensiv mittfältare. Han har representerat Tysklands U17, U18, U19, U20 och nu U21 och det har varit ont om speltid. Dock är det nu som Mehmet Ekici växer som spelare så han får chansen fler gånger, men håller han sig kvar i det tyska landslaget? Idag finns det inte plats för honom där i mina ögon då en ersättare till Podolski hade varit Marko Marin. Sen så har man också Toni Kroos och andra som kämpar för en plats i de tyska landslaget. Men samtidigt, hur kul är det o bli ignorerad som de flesta unga spelarna i det turkiska landslaget blir idag? Att bänka Nuri Sahin, inte ta ut Mevlüt Erdinc är väl inte så bra image av det turkiska landslaget. Eller?

Transfermarkt.de värderar Mehmet Ekici till 1.125.000 £