Situationen kring Arda

Det var för drygt en månad sedan som Arda Turan fick en smäll under matchen mot Belgien. Smällen visade sig vara allvarlig och Arda har inte kunnat tränat ordentligt sedan. Men ändå blev han uttagen till landslaget. Varför frågar sig många?

Av det jag har läst så har Guus Hiddink och hans medarbetare träffat representanter för Galatasaray och diskuterat Arda Turans vara eller inte vara i landslaget. Och båda parterna kom fram till att det är okej att han blir uttagen och så blev fallet också.

Och när det var träning för någon dag sedan så var Arda med och tränade för fullt, något han inte skulle ha gjort då han inte var redo för detta. Han är nu skadad och ingen vet när han kommer att vara tillbaka. Vems fel är detta?

Många kastar skit över Guus Hiddink och förbundet för att de tog ut Arda till landslaget men är det hela sanningen? Ardas klubb Galatasaray har ju gett tillstånd till detta och i samband med det så överlämnade man även en rapport över Ardas skade- och träningssituation där det tydligt framkommer att han INTE var redo för en ordentligt träning. Men varför gjorde han det då?

Det är nog en fråga som bara Arda kan själv svara på. Jag tycker det är olyckligt att landets bästa spelare tränar för fullt med landslaget när han inte är redo för det och det värsta inträffar. Rykten säger att Arda nu kommer att vara borta från spel i upp till flera månader. En skräck i Galatasarays öron.

Hela situationen är underlig. Om nu Arda inte är redo för att träna för fullt varför då ger Galatasaray tillåtelsen att han ska bli uttagen till landslaget? Av den rapporten som klubben har skickat till förbundet så framkommer det alltså klart och tydligt att han INTE kan träna för fullt.

Jag förstår att Arda själv har svårt att tacka nej till landslaget och det sägs att han är förkrossat över att han missar matchen. Han ska tydligen ha varit redo att spela på sprutor för att sedan lägga sig på operationsbordet.

Om detta stämmer så visar det att Arda själv inte är mogen att ta såna här beslut och därför tycker jag att Galatasaray tillsammans med landslagets ledare borde ha suttit sig ner och pratat med Arda och berättat för honom att det inte är bra att han är med i landslaget för har man inte tränat och spelat någon match med sin egen klubb då ska man inte heller spela i landslaget. Vare sig man vill det eller inte.

Det sägs att Arda mer eller mindre är tvungen att tacka ja till landslagsspel men om vi vänder och vrider på detta då………

Om nu Arda inte hade blivit uttagen till landslaget eller inte ens fått förfrågan eller om han hade fått det och Galatasaray som klubb hade sagt nej. Vilket egentligen hade varit det rätta. Hur hade han tagit det då?

Uppenbarligen så var det han själv som ville spela matchen och olyckligt blir han skadad.

Tyvärr. Finns ingenting mer än att säga så och till er alla Galatasaray supportrar där ute:

Jag förstår er frustration! Och håller med er! Vad f*n hade Arda Turan i landslaget att göra när han är skadad och inte ens kan spela för klubben som är en stor del av hans liv?

Som sagt, den frågan kan nog bara Arda själv svara och som supporter för en klubb så tror jag att de flesta vill ha svar på.