Tunay Torun: Jag vill spela för det turkiska landslaget!

Tunay Torun talar ut om landslagsvalet och om matchen mellan Tyskland – Turkiet där Mesut Özil stod i centrum

Maraton.com.tr frågar Tunay Torun vilket landslag vill du spela för och Tunays svar kommer på en gång.
Hedefim Türk milli takımında oynamak” Vilket betyder ” Mitt mål är att spela i det Turkiska landslaget

Tunay talade även gott om en annan Tysk-Turk, nämligen Mesut Özil och försvarde honom från alla buropen som hördes när Tyskland besegrade
Turkiet med 3-0

Tyskland har ett mycket starkt och disiplinerat landslag. Mesut Özil spelar också mycket bra fotboll. Jag förstår inte varför man protosterade och buade för honom. Att en turkisk fotbollsspelare som Mesut Özil blir köpt av en världens bästa fotbollslag Real Madrid borde vi vara mycket stolta över.

Mesut Özil sjunger inte när nationalsångerna spelas och Tunay Torun fick frågan vad han hade gjort när nationalsångerna börjades spela upp.

Jag hade heller inte sjungt. Att sjunga din nationalsång för mig är ännu viktigare. När Mesut Özil gjorde mål i matchen mellan Tyskland – Turkiet så visade han respekt till landet där han har sina rötter i och visade inte sin glädje efter att ha gjort mål. Jag hade gjort samma sak. Att göra mål på de land man härstammar från och har rötter i är naturligtvis smärtsamt, men så är det när man spelar profisionell fotboll. ”

När Tunay Torun fick frågan om vad han tyckte om det Turkiska landslaget så sade han:
När Turkiets landslag har återupphämtat sin bästa form så tror jag att man kan vara runt topp5 i världen. Man bör göra lite spelarförändring, bygga upp ett nytt bra system och hålla sig till den. ”

Han berättade även att han inte alls är glad över hur det gått för Turkiet i EM kvalet, då man har riktigt bra spelare i landslaget men att det sker ett antal taktiska fel.