Har Hagi vänt på steken?

1
Hagi har tagit över rodret, skeppet som för ett par veckor sedan såg ut att vara på väg att sjunka har fått nytt hopp och har börjat pumpa för att få skeppet på rätt köl mot rätt hamn igen. Frågan är om dessa nya krafter och den moral påfyllning som avskedet från Rijkaard innebär att alla problem är borta och att vi nu bara går mot bättre tider?

Rijkaard var helt klart ett problem under den sista tiden i Galatasaray, någonting stod verkligen inte rätt till och det är antagligen detta som gjort att spelare varit viljelösa. Rijkaard har nu fått sparken på en grund som för mig är oklar, men helt klart är att någon information har framkommit till Adnan Polat som gjort att Rijkaard fick sparken. För faktum är att Adnan Polat så sent som för några veckor sedan stod och talade om att Rijkaard´s plats inte var hotad och att man snarare istället för att skicka iväg Frank, skulle förlänga hans kontrakt. Men istället hände något på Florya och Rijkaard fick lämna klubben. Vad som hänt vet bara den inre kretsen inom Galatasaray och antagligen lär vi aldrig får reda på vad som gjorde att Polat gick från sitt ord.

Helt klart är dock att Hagi och Tugay fört med sig positiva vibbar till laget, som lett till att laget visar upp en helt annan sida. Flera spelare, framförallt Servet och Elano, har dom senaste två matcherna visat väldigt stor potential och Elano har till och med gått så långt att han istället för att vara stel och livlös på träningarna, börjat skojja med sina kamrater. Här pratar vi en 180 graders svängning från Rijkaardtiden.

På Söndag är det match för Galatasaray och som motståndare på Avni Aker kommer hemmalaget Trabzonspor att vara. Ett lag som spelat riktigt jäkla bra efter att Senol Günes ifjol tog över laget. Den effekt som jag hoppas att Hagi & Tugay får till, lyckades Senol hoca med och man kan bara ta av sig hatten och applådera Senol Günes´s storhet som tränare.

Läget i Galatasaray är för stunden positiv, men verkligheten kan komma ikapp om TS vinner matchen på Söndag. Hagi kommer antagligen att göra om en del i truppen och starelvan väntas bestå av Ufuk Ceylan i målet. Backlinje kan tänkas se ut likt följande Ali Turan – Servet – Neill – Sabri, med  tanke på att Serkan Kurtulus nu är borta minst 1 månad och Hakan Balta är osäker till spel. Det skulle även kunna bli så att Insua spelar som vänsterback och Sabri på högern, men det beror lite på Arda. För GS måste tänka på den utländskakvoten och det kommer bli svårt för Hagi att få in alla viktiga tongivande spelare.

Cana hoppas jag verkligen på att han får spela, jag tycker att han höjt sig rejält med Hagi som tränare. Det såg nämligen i mina ögon ut som att Cana var uträknad i Rijkaards värld, men nu är han att lita på. Misimovic bör även han få spela och då blir det svårt att även trycka in Baros, Kewell och Pino.

Personligen håller jag verkligen tummarna för att matchen går bra, det vore nämligen otroligt viktigt om GS kunde ta en 3:a på bortaplan eller åtminstone ett kryss. För nu känner jag personligen att man måste börja ta in poäng på toppen och inte släppa upp en lucka som blir allt för svår att ta igen.