Intervju med Emir Kujovic

Han inledde sin elitkarriär 2006 då han debuterade för Landskrona BOIS i Superettan. Efter en kort tid i Landskrona hamnade han i Halmstads BK men blev snabbt utlånad till Falkenbergs FF där han stannade i ett år innan han återvände till Halmstad. Efter två fina år i klubben dök det upp ett seriöst erbjudande från utlandet – Celtic ville värva honom men Halmstads BK nobbade. Men nu får Emir äntligen chansen att känna på proffslivet då han nyligen skrev på ett fyrårskontrakt med den turkiska klubben Kayserispor.

Hur känns det att flytta till Turkiet?
Det känns mycket bra, jag ser fram emot det.

Du var på väg till Kayserispor redan i somras. Är detta något som stämmer och hur länge har klubben visat intresse för dig?

Under sommaren var första gången jag fick reda på deras intresse.

Vad är dina förväntningar?
– Jag har inte satt upp några mål än men att komma in i laget så snabbt som möjligt och sen tar jag det där ifrån.

Kayserispor är en klubb som är känd för att satsa på unga spelare och det har kommit fram massor med spelare därifrån de senaste åren. Är detta något du känner till sen tidigare?
– Ja de stämmer, min agent har berättat att de har många unga spelare i laget och att de gillar o ta fram unga spelare.

Vad vet du om turkisk fotboll sedan tidigare? Några spelare du känner till?
Det känns som turkiska ligan blir bättre och bättre för varje år. Bra lag med bra spelare känner man till, som Quaresma, Alex, Guti, Elano bla. Sen vet jag att de finns några spelare från Sverige som Labinot som de också gått riktigt bra för.

I Kayserispor kommer du att få konkurrera med bl.a. Marcelo Zalayeta, en spelare som har lång tid bakom sig i Serie A och La Liga. Hur ser du på den utmaningen?
Han är bra spelare med bra meriter. Men jag ser de bara positivt för jag kan lära mig mycket av att vara runt bra spelare och det bra för utvecklingen.

Har du varit nere och besökt klubben? Vad fick du för intryck?
Jag va där i slutet på augusti och jag gillade de jag såg. De är en klubb som vill satsa och det ser man på arenan, tränaren och laget.

När blir du spelklar?
Från och med januari är jag spelklar, men jag ska dit i december och börja träna med laget, och fixa lite saker socialt.

Vi på Turkiskfotboll.com tackar Emir för hans tid och önskar honom lycka till i Kayserispor!