Rött för Topal

Satte mig igår i TV soffan för att se Sevilla mot Valencia på Canal+, dels för att se en intressant match på förhand, men framförallt för att se Galatasaray´s gamla spelare och i mina ögon Turkiets bästa innermittfältare, Mehmet Topal.

Mehmet fick starta och började matchen jäkligt bra. Han tog stort defensivt ansvar och visade prov på bra bollteknik, något som han verkar ha förbättrat i Valencia. Då Valencia var pressat inledningsvis syntes Topal väldigt mycket och jag tyckte att det gick kanonbra och funderade som vanligt på vad Hiddink sett eller överhuvudtaget missat att se i Topal som gör att han inte får spela i landslaget.

Men tyvärr så stängde jag av TV:n efter 30 minuter då domaren helt oförståeligt valde att visa det röda kortet till Mehmet efter dryga 25 minuter i matchen efter en situation där han sträckte foten och blev sparkad på densamma av Cacares. Uruguayanen filmade det grövsta och Mehmet som själv fick ta emot smällen fick se det röda kortet, något som upprörde hela Valencias bänk och spelarna på planen.

Tråkigt för Mehmet som inte kunde ta vara på chansen som tränaren gett honom bättre, men jag hoppas att han kommer tillbaka efter avstängningen och fortsätter att spela som han gjorde första 25 minuterna av denna match.

Matchen slutade 2-0 till Sevilla efter att man gjort 2 mål i andra halvlek.