Svenskrykten

svensktiger
Senaste åren har vi sett att flera klubbar i Turkiet fått upp ögonen lite smått för den svenska spelarmarknaden. Spelare som Harbuzi, Dixon, Kujovic och Linderoth har hittat till ligan och ryktena om att flera spelare är på väg fortsätter.

Det första heta namnet är Johan Elmander. Johan som börjat hitta formen i Bolton verkar enligt hans agent vilja röra på sig och två klubbar kopplas ihop med Elmander. Dels är det Trabzon som han även nämndes med i sommars, men framförallt Fenerbahce som letar efter en ny Kenneth Andersson. I och med att Alex närmar sig Brasilien mer och mer kanske man har planer på att spela med 2 anfallare och då kommer man säkerligen vilja byta ut Güiza mot en bättre anfallare. En anfallare som skulle kunna vara Elmander om man ska tro ryktena som går. Enligt franska tidningen L’Equipe så är även Spartak Moskva intresserade av Elmander, vars marknadsvärde ligger runt 7 miljoner euro.

Ett annat namn är Kim Källström. Galatasaray verkar leta innermittfältare och en lösning på problemet kanske kan vara Kim Källström som kopplades ihop med GS i sommar. Tillsammans skulle han med Lorik Cana säkerligen bilda ett ganska bra innermittfält, med tanke på att båda har bra fysik. Att båda dessutom talar franska är ett plus i min mening. Källström har heller inte varit så het i Lyon, så GS kanske inte är helt omöjligt, nu när Polat kommer att spendera pengar i massor för att försöka rädda kvar sig själv på ordförandeposten.

Ett annat svensktnamn är Danni Avdic, vi skrev om detta rykte för ett par dagar sedan och nu har även turkiskmedia snappat upp det. Trabzon som kan komma att sälja anfallare Umut Bulut, kan alltså behöva en anfallare. Även Alexander Gerndt´s namn har nämnts kring Trabzonspor.

Dessutom är Mjällbyspelaren Osiako, enligt Expressen, vara på väg till Ankaragücü.