Topal är oförstående

Mehmet Topal har slagit sig in i Valencias startelva, men han får fortfarande inte chansen i landslaget och som anhängare till den turkiska fotbollen så är det väldigt svårt att förstå hur Mehmet inte får chansen. Har man i Spanien lyckats slå sig in i starelvan och fått smeknamn som ”Spindelmannen” av Valenciasupportrarna, ja då borde man åtminstone slå sig in i truppen till landslagsuttagningarna.

Mehmet Topal får inte chansen och senaste uttagningen var han riktigt besviken, vilket märktes när han intervjuades av NTVSpor. Det som Topal blir ledsen av är 2 saker, det ena är att han inte får någon förklaring till varför han inte tas ut av landslagsledningen, vilket är helt ofattbart i min mening. Att Oguz Cetin dessutom väljer att använda media istället för att prata med spelarna är katastrofalt. Nu senast sa Oguz Cetin att tränaren har kriterier för spelarna och att spelarna som inte tagits ut inte fullföljer dessa kriterier.

Frågan som Topal ställer sig är vad detta uttalande innebär, kommer han aldrig att få spela i landslaget igen då han inte fullföljer dessa kriterier? Det som däremot Mehmet gör bra i intervjun är att han inte börjar någon pajkastning mot landslagsledningen, fast man kan känna hans frustration utan han säger på ett snyggt sätt att han undrar över dessa kriterier och skulle vilja ha en bättre dialog med landslagsledningen. Därtill säger han att han önskar alla en trevlig ”Bayram”.

Det trevliga är att folk som kommenterar artiklarna på internet visar sin uppskattning av Mehmet och stöttar honom. Det är ingen som säger att han kan dra åt helvete, utan man önskar honom lycka och menar tvärtom på att landslaget inte förtjänar Topal och att Topal har tur som inte behöver vara delaktig i detta miserabla landslag som lyckades förlora mot Azerbajdzjan på bortaplan och som antagligen kommer att få storstryk av Holland i den kommande träningsmatchen.