Trabzonspor 2-0 Galatasaray

Trabzonspor tog 3 poäng mot Galatasaray igår och det mycket tack vare sin anfallare Umut Bulut som stänkte in 2bollar med mindren 15 minuter kvar av matchen.

Arena: Hüseyin Avni Aker

Domare: Halis Özkahya , Baki Tuncay Akkın , Ekrem Kan

Startelvor
Trabzonspor: Onur , Serkan , Egemen , Giray , Cale (Dk. 87 Ferhat ), Selçuk , Colman , Engin , Burak (Dk. 67 Yattara ), Jaja (Dk. 80 Ceyhun ), Umut

Galatasaray: Ufuk , Sabri , Neill , Servet , İnsua , Ayhan , Cana (Dk. 55 Barış ), Elano (Dk. 77 Emre ), Mustafa Sarp , Misimoviç (Dk. 60 Kewel ), Pino

Målen:  Minut 76 Umut Bulut, Minut 90 Umut Bulut (Trabzonspor)

Gula Kort: Dk. 34 Giray, Dk. 87 Engin (Trabzonspor) Dk. 43 Elano, Dk. 55 Mustafa Sarp, 90 4 Sabri (Galatasaray)

Det var Trabzonspor som fick de viktiga 3 poängen i omgångens klart största match. Vinsten får väl vara rättvis i och med Trabzonspor skapade mer och GS skapade sina farligaste chanser efter TS 1-0 mål. De två bästa var ju när Baris özbeck spelade fram Pino som var 2meter ifrån målet och missade bollen, hade han fått träff hade de med största sannolikhet varit mål. Även Emiliano Insua prickade ribban i slutet av matchen men “skottet” var menat som ett inlägg. Umut Bulut gav hemmaledning i 76e minuten då Engin lätt snurrade bort Servet i straffområdet, och innan de kom dit så hade Servet all tid på sig att rensa bort den bollen.. Engin spelade snett in bakåt och där fanns Umut som var redo att panga in bollen.  Hans andra mål kom i ett 3 mot 2 läge och målet där dödade hela matchen. I GS deffensiv/försvar får alla godkänt förutom en viss Servet Cetin. Spelar man i ett lag som Galatasaray så är det inte tillåtet att göra sådana misstag. Likaså mittfältet blir godkända och vissa mer än godkända trots förlusten,  det ser ut som Elano börjar bli lite bättre nu med Hagi i ledarstaben. Dock Misimovic hade inte den bästa dagen på jobbet då det mesta inte gick hans väg, “Miske” kan bättre. Pino försöker och skapar chanser i anfallet då han kommer till skott och rör sig. Dock borde det inte vara offside på honom när han är en halv-en meter på rätt sida. Det var väl också de kanske enda felet domaren gjorde i matchen som förövrigt var bra i denna matchen. Trabzonspor fortsätter med sitt spel och de lyckas de bra med. Sen undrar jag om Selcuk Inan inte borde vara i startelvan i landslaget? I och med Topal och Nuri inte får spela regelbundet där så borde åtminstone Inan få göra det. Inan före Aurelio i mittfältet – alla dagar i veckan. Även målvakten Onur var bra i mål likaså anfallaren Umut Bulut som pangade in två mål och att inte bli uttagen mot Holland vore ett misstag. Dags o testa Semih – Umut i anfallet o se hur det går? Nihat, Halil och Mevlüt är inte direkt i någon målform. Kortfattat så är hela Trabzonspor laget mer än godkänt i denna match. Att Galatasaray förlorar mot Trabzonspor är inget fiasko eller nåt liknande. Även Besiktas och Fenerbahce har kommit till Trabzon o tappat poäng. GS kan vara på uppgång men några grejer bör fixas i laget. Spelare som har varit påväg att lämna bör man ge en ny chans också.

Höjdpunkter av matchen:

Ett svar på ”Trabzonspor 2-0 Galatasaray

  • 07/11/2010 kl. 08:33
    Permalänk

    Vad har Fener, Besiktas och Galatasaray gemensamt i Trabzon den här säsongen?

Kommentarer är stängda.