Afrikanska kontakter

Får vi se fler afrikanska spelare i Fenerbahce den närmaste tiden? Det verkar som om Fenerbahce i skrivande stund inte har någon speciell spelare på väg in men eftersom det här är fotboll så vet man aldrig vad som kan hända när transferfönstret öppnar.

Tränaren Aykut Kocaman ligger bakom värvningarna i klubben. Han kommer med önskemål på spelare och sen är det upp till ledningen att bestämma sig.

De två hetaste namnet just nu är vänsterbacken Taye Taiwo och defensiva mittfältaren Jean Makoun.

Med tanke på de tidigare värvningarna (Niang, Dia och Yobo) och hur säsongen har sett ut så vore jag inte det minsta förvånad om nästa spelare på väg in är också afrikan. Och speciellt inte om det handlar om en vänsterback eller defensiv mittfältare då varken Cristian, Selcuk eller Caner har imponerat. Dessutom verkar inte Andre Santos ha någon framtid i klubben och med både Alex och Bilica på väg bort så tror jag att Fenerbahce kan bli fri från brassar nästa säsong.

Första namnet Taye Taiwo sitter på ett kontrakt som går ut i sommar och även om det finns flera andra klubbar som är intresserade så vill de flesta vänta tills efter säsongen då de slipper betala en övergångssumman och det kan bli nyckeln för Fenerbahce. Om nu Taiwo inte skriver på ett nytt kontrakt med Marseille så är klubben nog villig att lyssna på eventuella bud.

En annan sak som talar för att Taiwo hamnar i Fener är att hans landsman, Joseph Yobo finns redan i klubben och enligt uppgifter från Nigeria så vill han gärna spela med honom i Turkiet.

Den andra spelaren Jean Makoun är en defensiv mittfältare som håller till i Lyon.

Det ryktas om att han inte alls är omtyckt av Lyons supporter så varför inte? Även i hans fall så är det nog bra att det redan finns afrikanska spelare i klubben. Dessutom kan både Dia och Niang som båda spelade i franska ligan förra säsongen tala gott om klubben.