Officiellt: Karim Ziani lånas ut till Kayserispor

Karim Ziani (Ligtv.com.tr)

Wolfsburg har nu bekräftat på sin hemsida att Karim Ziani lånas ut till Kayserispor för resten av säsongen. Men enligt en algerisk franskspråkig tidning så fanns det även intresse från en av de stora klubbarna i Istanbul.

Det är sporttidningen LeButeur som skriver att även Galatasaray visade intresse för men Karim Ziani hade redan gjort sitt val.

Tidningen skriver vidare att både Gheorghe Hagi och Hakan Sükür ska ha försökt att övertala Ziani att gå till Galatasaray istället när det blev känt att han skulle lämna Wolfsburg men Ziani hade redan fått ett bra intryck av Kayserispor efter att ha snackat med Shota Arveladze, tränaren i klubben.

Om det finns någon sanning bakom det låter jag vara osagt men Karim Ziani är helt klart en intressant spelare. Han var med i det algeriska VM-truppen under Sydafrika där han spelade alla matcher.

Att Kayserispor lyckas med erfarenhet från både den franska- och tyska ligan är riktigt bra gjort.

Kayseri har ett mycket intressant lag och värvade inför den här säsongen en annan spelare från Wolfsburg, Jonathan Santana, som har visat sig vara en riktigt bra värvning hittills.

Dessutom värvades Marcelo Zalayeta inför säsongen och när Zalayeta precis hade börjat hitta målformen så drabbades han av oturligt av en skada.

Laget har även skador på andra viktiga spelare som James Troisi, Eren Güngör och Franco Cangele men både Troisi och Cangele förväntas göra comeback om några veckor, vilket både ökar bredden och konkurrensen i truppen.

Sen finns det även ett helt gäng unga duktiga spelare i laget som har spelat bra den här säsongen.

Om nu det här låneavtalet skulle visa sig vara bra så har Kayseri rätten att köpa loss Ziani för omkring 2,5 miljoner Euro. Inte illa förhandlat för en spelare som har kostat uppemot 10 miljoner Euro att köpa loss en gång i tiden och han är fortfarande relativt ung, bara 28 år gammal.

Jag tror starkt på Kayserispor under resten av säsongen och de kan på allvar utmana om platserna till Europa nästa säsong.