Efes Pilsen går i graven?

Nu har politikerna gjort bort sig på riktigt, efter 8 månaders diskussion och debatt har man skapat en ny alkohollag i landet och i detta lag-paket har man fått in att ingen idrottsklubb på något sätt får ha ett namn som associerar till alkohol.

Detta skapar med andra ord problem för Turkiets bästa basketlag, Efes Pilsen, laget som har mest titlar i historien i Turkiet, en Europa titel och som har fostrat spelare som Hidayet Turkoglu, Mehmet Okur, Ender Aslan, Kerem Tunceri, Kerem Gönlum, Kaya Peker etcetera etcetera, måste nu byta namn det kommande året.

Med andra ord har politikerna, som säkerligen håller på konkurrenterna, skickat en gigant, en förening som har tusentals ungdomsspelare till graven…

Detta är Horribelt och där av blir jag så otroligt besviken och upprörd så att jag måste skriva denna artikel. Fiasko att man inte kan ge dispens eller ordna detta på något vettigt sätt.

Det pratas om att dom får ha Efes i namnet antingen före eller efter något annat ord och i mina ögon skulle väl Efes Istanbul inte skada eller Efes Basket, bara denna anrika klubb få leva kvar. Dock måste man även byta logga och frågan är väl hur taggad ledningen är på det? Med tanke på alla miljoner som man investerat i Turkiskbasket, utan Efes Pilsen hade vi inte haft någon vettig basket verksamhet i Turkiet.