Fenerbahce – Genclerbirligi: Betydelselös cupmatch

Fenerbahce spelar ikväll en betydelselös cupmatch mot Genclerbirligi på hemmaplan och tränaren Aykut Kocaman förväntas ställa upp med ett reservbetonat lag och dessutom kan det bli så några juniorer kan få chansen att visa upp sig.

Att Fenerbahce verkar ha en förbannelse över sig när det gäller turkiska cupen vet de flesta turkiska fotbollssupportrar om. Det var nästan trettio år sen laget vann cupen trots att man har varit i överlägset flest finaler de senaste åren. Men att laget skulle åka ut i årets upplaga av cupen redan i gruppspelet var det nog inte många som förväntade sig.

Tabellen i Grupp C ser ut så här

  1. Genclerbirligi, 7 p
  2. Bucaspor, 7 p
  3. Ankaragücü, 5 p
  4. Yeni Malatyaspor, 3 p
  5. Fenerbahce, 0 p

Genclerbirligi är i stort sett klara eftersom de har en bättre målskillnad än Bucaspor. Så om ”Gencler” ska tappa det här krävs det nästan att laget förlorar stort mot Fenerbache.

Ankaragücü möter Yeni Malatyaspor i den sista matchen och bör vinna sin match. Om de gör det så passerade de Bucaspor och tar sig också vidare till kvartsfinal.

För Fenerbahces det gäller det att få upp självförtroendet inför helgens viktiga match mot Trabzonspor. Men med tanke på hur lagets spel har sett stora delar av den här säsongen så är förväntningarna inte alls stora.

Aykut Kocaman kommer att lufta reservspelarna och dessutom kan en och annan juniorspelare få chansen.

I Genclerbirligi är nyförvärvet Rándall Azofeifa Corrales avstängd medan om Labinot Harbuzi är skadefri förväntas spela från start.

Fenerbahce – Genclerbirligi
Matchstart: 18.00
Domare: Deniz Coban
Kanal: TRT HD (Matchen går att se gratis via deras hemsida men kvalitén är sådär)

Förväntade startelvor

Fenerbahce
Serkan, Bekir, Bilica, İlhan, Caner, Dia, Cristian, Gökay, Stoch, Özer, Berk (Semih)

*Recep Berk Elitez är en 18-årig anfallare (fyller 19 år) som har fått chansen att träna med A-laget den här säsongen. Han har tidigare fått spela i träningsmatcher men kan alltså göra debut i tävlingssammanhang. Två mål på åtta A2-matcher har det blivit den här säsongen för hans del.

Genclerbirligi
Serdar, Mahmut, Kulusiç, Burak Y., Murat K.,  Serkan, Cem Can, Soner, Yasin, Zec, Mununga