Suck Hagi…

Visst att tränarrollen inte är som Football Manager, jag vet då jag själv är tränare, men ibland känns det som att Hagi gör så uppenbara misstag, så även jag skulle kunna göra ett bättre jobb. Visst var det domaren som påverkade Bursaspor matchen och förstörde balansen i matchen, men Hagi lyckades inte ställa upp med något vettigt lag, för att kunna besegra Bursa denna afton.

I min mening spelar Hagi med fel taktik, att spela med en 4-5-1 taktik är inte effektivt om man inte har en bra anfallare som är stor och stark som Drogba eller Adebayor. Man måste anpassa sin taktik efter spelarmaterialet och i min värld så hade Galatasaray ställt upp med en klassisk 4-4-2 uppställning. 4-5-1 innebär att man inte gör så mycket mål och det är det vi ser i GS. Där av tror jag att lösningen är att man byter till 2 anfallare för att på så sätt skapa oro högre upp i banan.

Att spela med 1 anfallare på topp mot 2 mittbackar och en defensivmittfältare är en som att skjuta sig själv i foten om man inte har bra och starka yttrar i världsklass, i min värld är det inte speciellt många lag inom fotbollen som har kapaciteten i dagens fotboll att ställa upp med en ensam anfallare och framförallt inte GS. Ser vi till anfallarna så är det ingen, varken Baros, Anil, Stancu eller Kazim som kan hantera en roll som ensam anfallare. Men om man skulle spela med två stycken anfallare så skulle man kunna använda sina anfallare på ett smartare sätt. Dessa två anfallare skulle kriga mot 2 mittbackar, vilket innebär att oddsen och förutsättningarna att dessa två anfallare lyckas överspela eller lura bort dom två backarna är avsevärt mycket större än med en anfallare.

Har man värvat Stancu för 5 miljoner, ja då ska han dessutom spela. Han kommer från ett klubblag där han spelat mycket och han är redo för spel. Släng in honom på topp med Anil eller Kazim, ja då har du ett anfallsvapen Hagi. Spelar du dessutom med Cana och Yekta på innermittältet, voila, dina problem är som bortblåsta.

Ta därför och inse chefen att du måste byta taktik och sluta att experimentera med truppen. Ta tillbaka Misimovic och spela med Ufuk oavsett vad som händer. Att peta Ufuk för 1 miss senast, ja det är grymt dåligt och okänsligt. Du vinner ingen målvakt på att peta honom så fort han gör en miss, Volkan Demirel har gjort många missar i sitt liv och gör det än idag, men är fortfarande Turkiets number 1.

Att som ryktet säger, ställa upp med en ny elva mot Antep på Torsdag, det är IG!