”Fotboll handlar om resultat”

Vill bara dela med mig en intressant text från vår gästkrönikors Murat Kocacenks blogg.

Vet att jag skrivit något om just detta förr men känner att en upprepning behövs, i alla fall för vissa.

Det spelar ingen roll hur snyggt du spelar, hur många chanser du skapar, hur många gånger du träffar stolparna eller ribban, hur många varningar eller utvisningar du får, hur ofta du hamnar offside och om du får straff eller inte.

Inget av det nämnda och lite till spelar absolut ingen roll, så länge du inte vinner matchen. För det är slutresultatet som är det väsentliga och bara vinsten som räknas, eftersom att det i historieböckerna kommer att nämnas som en seger, en förlust eller oavgjort. Allt annat är ganska oviktigt.

Vill vi prata eller diskutera fotboll kan vi ta upp detaljer och det är helt okej. Försöker vi skylla en förlust på något, så är mitt enda svar: Allt förutom seger är bara kattpiss.

Hela inlägget där texten finns och lite annat hittar ni här.

Och för er som undrar vart vår gästkrönikor har tagit även så har han haft fullt upp just nu men ska försöka återigen börja skriva texter om turkisk fotboll. Ni hittar hans tidigare krönikor på menyn under ”Gästkrönika”.