Har Hagi insett ett problem?

2
Jag har skrivit om det tidigare, Galatasaray har inte spelarmaterialet för att spela med ett 4-5-1 / 4-3-3 system, spela 4-4-2 och skapa någon form av anfallsspel. Nu verkar det som att Hagi också är inne på samma bana, om man ska tro LigTv´s rapportering om Galatasaray idag.

LigTv skriver att Hagi kommer att börja spela med Baros och Stancu på topp fortsättningsvis, vilket jag glädjer mig åt. 2 anfallare är ett måste för Galatasaray och kommer förhoppningsvis skapa lite mer tyngt offensivt i banan. Ett problem har med en anfallare varit att anfallaren blir för isolerad och inte kan hålla i bollen tillräckligt länge för att skapa ett spel på offensivplanhalva, ett problem som jag tror kommer att bli mindre och med lite tur försvinna helt och hållet med 2 anfallare. Stancu och Baros kommer att spela tillsammans som det ser ut och när båda är hela så klart, men jag hoppas att Hagi ser till att börja byta in Anil och framförallt Cem i matcherna när Baros eller Stancu börjar bli trött. Kazim är i mina ögon bättre som ytterspelare än anfallare och bör användas där man har mest nytta av honom, detta skulle innebära att han försvinner från anfallsrotationen, något som i min värld bör öppna upp för Anil och Cem.

Anil är självklart den som är närmast av dessa två ungtuppar, men jag tycker att Galatasaray måste komma överens med Cem om hans framtid snart. Cem fortsätter nämligen att leverera på topp i A2 laget, ett A2 lag som dominerar Marmaragruppen och som har 6 poäng ner till 2:an just nu. Senast vann exempelvis A2 laget mot Bursaspor som senaste åren har lyckats skapa en bra Akademi med hela 3-1 var av en av målskyttarna var… just det, Cem Sultan.

1

De stora frågorna är nu gällande anfallarna, kommer Baros att hålla i en månad framöver eller kommer kroppen ge vika? Samt, är Stancu så bra som han sägs vara eller är Stancu en floppvärvning?

Jag tycker att Stancu visat prov på bra fotbollskunskap och att han är en snabb jävel, men han måste leverera också, det är det som anfallsjobbet går ut på och om han inte kan prestera nära det gäller och göra mål, ja, då är han inte den spelare som Galatasaray söker.

Många menar på att Stancu bara värvats av Hagi för att han är Rumen och att Galatasaray betalt ett kraftigt överpris för Stancu, vi får se vad supportrarna ger honom för dom efter säsongensslut.