Inför Turkiet – Sydkorea

Ligtv.com.tr

Turkiet spelar ikväll en träningslandskamp mot Sydkorea. Storstjärnan Nuri Sahin och andra intressanta spelare som Tuncay Sanli, Arda Turan, Mehmet Topal och Mevlüt Erdinc saknas ikväll av olika anledningar men en spelare som finns med i truppen blir extra intressant att hålla koll på.

Träningslandskamper brukar väl inte vara någon höjdare att titta på då det är oftast är lägre tempo än i vanliga matcher och så blir det nog ikväll också.

Det är omöjligt i att spekulera hur Guus Hiddink hade tänkt att spela ikväll och vad för signaler det kommer att ge inför framtiden med tanke på att vi kommer nog att få se en hel del byten genom matchens gång. Men vi kan nog räkna med att alla spelare från Trabzonspor som är uttagna till matchen kommer att få speltid.

Som inledningen säger så saknas det flera spelare men en spelare som ska bli intressant att följa är Tunay Torun som gör landslagsdebut. Tunay slog igenom i Hamburg förra säsongen men fick också stora delar av säsongen förstörd av skador. Han gjorde comeback för några veckor sen och ikväll kommer han att äntligen få göra landslagsdebut något som han drömt om väldigt länge.

Sydkorea kommer till spel utan sina stora stjärna, Park Ji-Sung proffs i Manchester United som har lagt av med landslagsfotboll. Det gjorde han i samband med Asia Cup för några veckor sen där Sydkorea kom på en tredje plats. Vi som har sett Sydkorea spela fotboll vet om att koreanerna är ett lag som alltid kämpar oavsett vilket land man möter och är dessutom väldigt vassa på att ställa om från försvar till anfall.

Turkiets trupp i sin helhet
Volkan Demirel, Fehmi Mert Günok, Gökhan Gönül, Emre Belözoğlu (Fenerbahçe), Tolga Zengin, Serkan Balcı, Selçuk İnan, Engin Baytar, Umut Bulut, Burak Yılmaz (Trabzonspor), Servet Çetin, Hakan Kadir Balta, Sabri Sarıoğlu, Yekta Kurtuluş, Kazım Kazım (Galatasaray), İsmail Köybaşı (Beşiktaş), Gökhan Süzen (Büyükşehir Belediyespor), Fehmi Emre Güngör (Gaziantepspor), Yiğit İncedemir (Manisaspor), Serdar Kesimal (Kayserispor), Mehmet Ekici (1.FC Nürnberg), Hamit Altıntop (Bayern Münih), Tunay Torun (Hamburg)

Sydkoreas trupp i sin helhet
Jung Sung-Ryong, Hwang Jae-Won, Lee Yong-Rae (Suwon Samsung), Kim Jin-Hyeon, Kim Bo-Kyung (Cerezo Osaka), Lee Jung-Soo (Al Sadd), Hong Jeong-Ho (Jeju United), Lee Sang-Duk (Daegu FC), Cha Du-Ri, Ki Sung-Yueng (Celtic), Hong Chul (Seongnam Ilhwa), Yun Suk-Young, Ji Dong-Won (Chunnam Dragons), Choi Hyo-Jin (Sangmu), Lee Chung-Yong (Bolton), Yoon Bitgaram (Gyeongnam FC), Choi Sung-Kuk (Sangju Sangmu), Koo Ja-Cheol (VfL Wolfsburg), Son Heung-Min (Hamburg SV), Park Chu-Young (AS Monaco), Nam Tae-Hee (Valenciennes FC), Kim Shin-Wook (Ulsan Hyundai).

Det turkiska landslaget har sammanlagt spelat 478 landskamper innan kvällens match.

Av dessa så har man vunnit 171 gånger, spelat oavgjort 112 gånger och förlorat 195 gånger.

På dessa matcher har Turkiet gjort 619 mål och släppt in 722.

Mot Sydkorea har man tidigare spelat sex gånger. Turkiet har vunnit fyra av dessa, Sydkorea en gång och en gång har det slutat oavgjort. Turkiet har gjort tretton mål framåt och släppt in fyra mål bakåt.

Relaterade artiklar

En ny debutant till landslaget ?

Tunays hälsning till Guus Hiddink

Guus Hiddink och Oguz Cetin till Tyskland

Tunay Torun imponerade i Bundesliga

Tunay Torun tillbaka i spel

Tunay Torun: Jag vill spela för det turkiska landslaget!

Landskamper i Trabzon

Tolga Zengin ersätter Onur Recep Kivrak
SENASTE NYTT: Nuri står över Sydkorea-matchen

TURKIET – SYDKOREA
Stadion: Avni Aker Stadı
Tid: 19.00
Domare: Sergei Boika
TV: Kanal D