”Istifa” rösterna hördes på Inönü

Bernd Schuster är en presead man.

När det börjar gå dåligt för ett turkiskt lag så brukar man oftast höra fansen skrika ”Istifa”, som betyder att man vill se någons avgång och under gårdagens match mellan Besiktas och Dynamo Kiev så hörde man fansen för första gången sedan Bernd Schuster tog över tränarjobbet i klubben, skrika ”Istifa”.

För tillfället kanske det inte säger så mycket men om resultaten uteblir under en längre period så komma dessa röster höras mer och mer. Besiktas har en intensiv schema under de kommande veckorna där förutom ett derby mot Fenerbahce står på spel så ska de även avgöras om laget går vidare till nästa omgång i både Europa League och Turkiska cupen. I Turkiska cupen bör det inte vara några problem efter 5-1 i första matchen mot Gaziantep Büyükşehir Belediyespor men skulle det bli dubbla förluster i de två kommande matcherna mot Fenerbahce och Dynamo Kiev så kan det mycket väl bli så att Bernd Schuster har gjort sitt i klubben.

Ledningen i Besiktas har flera gånger påpekat under säsongen att det här nya laget man håller på att bygga upp ska vara som starkast först nästa säsong men frågan är om ledningen pallar med trycket när den blir som hårdast från fansen? Speciellt med tanke på att Besiktas supportergrupp Carsi har en del att säga om vad som ska ske i klubben.

Än är loppet inte kört för Schusters del men det gäller också att han tillsammans med spelarna visar upp ett resultat den kommande tiden som fansen blir nöjda med. Annars kan det svänga fort, det har vi sett tidigare.