Landskamper i Trabzon

Ligtv.com.tr

När Turkiet imorgon möter Sydkorea så blir det för första gången på över sex år som det spelas en landskamp i staden Trabzon. Senast det spelades en landskamp i staden var i kvalet till VM 2006 då Turkiet spelade 1-1 mot Georgien. Målskytt för det turkiska landslaget blev, den dåvarande Trabzonspor-spelaren Fatih Tekke. Blir det en Trabzon-spelare som får göra mål imorgon igen?

2002 spelades det också en landskamp mellan Turkiet och Georgien i staden som Turkiet vann med 3-2 efter mål Arif Erdem, Cihan Haspolatlı och Nihat Kahveci.

Och innan den matchen så får vi gå så långt tillbaka som till 1992 för att hitta en landskamp i Trabzon. Då hette motståndet Bulgarien och Turkiet vann med 3-0 efter två mål av Hakan Şükür och Hami Mandıralı.

Kommer vi att få se en liknande banderoll från Trabzon-supportrarna den här gången?

Troligen inte nu när landskampen spelas i staden och att truppen innehåller mest spelare från laget