Rizespor STORSATSAR för att ta sig upp i Süper Lig igen

Som ni har kunnat läsa så har Caykur Rizespor gjort ett av fotbollsvärldens mest spektakulära värvningar under transferfönstret genom att hämta Freddy Adu på lån från Benfica men Adu som gjorde debut i den amerikanska proffsligan som fjorton åring är inte den enda spelaren som klubben har värvat under vintern.

Inför säsongen så värvade klubben in tolv spelare, bl.a. den tidigare Besiktas-målvakten Ramazan Kurşunlu , den landslagsmeriterade egyptiern Ayman Abdelaziz med över 200 matcher i Süper Lig, Koray Avcı som också har spelat över 200 matcher i Süper Lig för bl.a. Besiktas. Dessutom hämtades två talangfulla spelare från Besiktas, Sezer Özmen och Erkan Kas, som bägge har fått mycket speltid den här säsongen.

Och nu under vintern så har ännu flera rutinerade spelare anslutit till klubben. Förutom redan nämnda Freddy Adu så har klubben värvat Mehmet Yozgatli (Tidigare Galatasaray, Fenerbahce och Besiktas-spelaren), Semavi Özgür från Manisaspor, Gökhan Kaba (Istanbul B.B.) och på lån från Ankaragücü, landslagsmannen för Liberia, Theo Weeks.

Caykur Rizespor ligger just nu på en tredje plats i Bank Asya och om klubbens satsning håller så kan de mycket väl återigen spela i Süper Lig till nästa säsong efter att ha ramlat ur ligan säsongen 2007/2008.