Skandal är bara förnamnet

Sveriges förbundskapten Erik Hamrén presenterade tidigare under dagen en trupp på hela 34 spelare som ska få chansen i träningsmatcherna mot Cypern och Ukraina eller Rumänien senare den här månaden. Ett bra tillfälle att testa nya spelare på men som vanligt finns ingen av de svenska proffsen i Turkiet med.

Nu kanske många tänker att jag vill att de svenska proffsen i Turkiet ska finnas med ENBART pga att de spelar fotboll i Turkiet men det är LÅNGT ifrån sanningen. Jag vet inte vad det beror på men jag undrar om Erik Hamrén och Marcus Allbäck har någon koll på de svenska spelarna i turkiska ligan? Har de någon gång under den här säsongen varit nere i Turkiet och tittat på någon match? Nu vet jag inte exakt hur många svenska spelare det finns i de andra ligorna runt om i Europa men Süper Lig är nog en av de ligor där det finns flest svenska spelare i.

Att svenska spelare som är proffs i Turkiet inte blir uttagna i landslaget är inte första gången. För att ta några exempel: När Fredrik Risp var som bäst och spelade i den turkiska ligan så var han bland ligans bästa mittbackar men fick konstigt nog aldrig chansen i det svenska landslaget. Och när Labinot Harbuzi gjorde riktigt bra ifrån sig under förra säsongen så fick han heller aldrig chansen i det svenska landslaget. Harbuzi spelade så bra att om inte Genclerbirligi hade begärt för mycket pengar för honom så hade han troligtvis spelat i Galatasaray idag eftersom klubben visade ett starkt intresse för honom men valde att backa pga den höga prislappen.

Angående Harbuzi, så gick det så långt att hans frustration över att inte få chansen i det svenska landslaget gjorde så att han istället ville spela för det turkiska landslaget. Läs mer om det här.

Och under den här säsongen så har blindheten för de svenska spelarna i Turkiet fortsatt.

Samuel Holmén och Gustav Svensson som båda var landslagsaktuella när de spelade i Bröndby respektive IFK Göteborg har helt plötsligt blivit bortglömda trots att de spelar i en större liga än den danska- och svenska. Inte nog med att de spelar i en större liga så gör de även bra ifrån sig. Och det tycker man borde räcka till en landslagsplats men tyvärr är det inte så.

Här nedan följer den hela svenska landslagstruppen och visst ha borde det ha funnits plats för både Holmén och Svensson, speciellt när truppen innehåller så många spelare.

Målvakter: Andreas Isaksson, PSV; Johan Wiland, FC Köpenhamn; Johan Dahlin, Malmö FF.

Backar: Olof Mellberg, Olympiakos; Daniel Majstorovic, Celtic; Andreas Granqvist, Groningen; Mikael Antonsson, FC Köpenhamn; Jonas Olsson, West Bromwich; Behrang Safari, Basen; Oscar Wendt, FC Köpenhamn; Mikael Lustig, Rosenborg; Adam Johansson, IFK Göteborg; Pierre Bengtsson, FC Köpenhamn; Fredrik Stenman, Groningen; Michael Almebäck, Örebro SK.

Mittfältare:
Anders Svensson, Elfsborg; Kim Källström, Lyon; Pontus Wernbloom, AZ Alkmaar; Sebastian Larsson, Birmingham; Emir Bajrami, Twente; Christian Wilhelmsson, Al-Hilal; Rasmus Elm, AZ Alkmaar; Albin Ekdal, Bologna; Martin Olsson, Blackburn; Sebastian Eriksson, IFK Göteborg; Viktor Elm, Heerenveen; Jimmy Durmaz, Malmö FF.

Anfallare:
Zlatan Ibrahimovic, Milan; Johan Elmander, Bolton; Ola Toivonen, PSV; Marcus Berg, PSV; Markus Rosenberg, Racing Santander; Tobias Hysén, IFK Göteborg; Alexander Gerndt, Helsingborg.