“El Mago” gjorde det igen

Han kallas för “El Mago” hemma i Colombia, magikern! Och värvades till Galatasaray inför säsongen som ersättare för Abdulkader Keita men hans första tid i Turkiet har varit mycket upp och ner, men jag skulle vilja påstå att det är främst pga situationen som pågår i klubben just nu.

För Juan Pablo Pino har trots det stundtals visat upp att han är en begåvad fotbollsspelare, även om han för det mesta inte får ut något av sitt spel. Men att bara beskylla honom för att det går dåligt vore orättvist då hela Galatasaray i stort sett har underpresterat den här säsongen.

Det jag minns mest av Pinos första säsong i Turkiet så här långt är förutom de underbara målen han har bjudit på är att han är den enda spelaren (som dyker upp i minnet just nu) i ligan den här säsongen som har satt mittbackarna (Diego Lugano och Joseph Yobo) i Fenerbahce på svårigheter gång efter annat i en fotbollsmatch. Det gjorde han i derbyt i höstas och på Fredag är det återigen dags för ett derby. Återstår att se om Pino blir lika lyckosam då.

För i form verkar han vara efter gårdagens match då han stod för en målgivande passning och ett underbart mål i krysset. Se målet här nedan. Men det är som sagt inte första gången som Pino gör ett snyggt mål i Turkiet. För fler av hans mål i Galatasaray-tröjan klicka här!