Inför: Turkiet – Österrike

Dags för match igen för landslaget! Hemmamatch som väntar mot Österrike där bara seger räknas, annars är det en rejäl uppförsbacke för landslaget.

Truppen som är uttagen: Volkan Demirel, Sinan Bolat, Mert Günok, Gökhan Gönül, Mehmet Topuz, Serdar Kesimal, Gökhan Zan, Servet Cetin, Ismail Köybasi, Hakan Balta, Selcuk Inan, Yekta Kurtulus, Mehmet Topal, Nuri Sahin, Mehmet Ekici, Kazim Kazim, Hamit Altintop, Arda Turan, Tunay Torun, Cenk Tosun, Umut Bulut, Burak Yilmaz, Semih Sentürk.

Österrikes trupp:  Pascal Grünwald , Jürgen Macho, Helge Payer . Ekrem Dağ , Aleksandar Dragovic , Christian Fuchs , Florian Klein , Emanuel Pogatetz , Manuel Ortlechner , Franz Schiemer , David Alaba , Julian Baumgartlinger , Martin Harnik , Zlatko Junuzovic , Ümit Korkmaz, Yasin Pehlivan , Paul Scharner .Marko Arnautovic , Erwin Hoffer , Marc Janko , Roland Linz, Stefan Maierhofer , Roman Wallner.

Noterbart från trupperna: Mehmet Topal är äntligen med för Turkiet – dock är Mevlüt Erdinc och Halil Altintop inte med den här gången. Ekrem Dag från Besiktas är uttagen för Österrike liksom två andra turkar – Ümit Korkmaz och Yasin Pehlivan. Franz Schiemer som spelar för Österrike missar matchen och sett till klubb i truppen så verkar Paul Scharner (WBA) och Marko Arnautovic (Werder Bremen) vara de två profilstarkaste spelarna.

Info om gruppen
Ställningen i gruppen just nu,

1 Germany Germany 5 5 0 0 17 1 16 15
2 Belgium Belgium 5 2 1 2 10 8 2 7
3 Austria Austria 4 2 1 1 9 6 3 7
4 Turkey Turkey 4 2 0 2 6 6 0 6
5 Azerbaijan Azerbaijan 3 1 0 2 2 9 -7 3
6 Kazakhstan Kazakhstan 5 0 0 5 0 14 -14 0

– Tagen från UEFA.com

Turkiet är på en fjärde plats med lika många spelade matcher som Österrike och en match mindre spelad än Tyskland och Belgien som ligger etta och respektive tvåa. Tyskarna har 5 segrar på 5 matcher = 15 poäng och tvåan Belgien som möter Azerbaidjan imorgon på hemmaplan har 7 poäng. Österike har även dem 7 poäng fast än match mindre spelad än Belgien och Turkiet har 6 poäng. Kazakhstan ligger sist med varken någon poäng,vinst,oavgjord match eller mål. Azerbaijdan som tog en skräll seger mot Turkiet ligger nästsist med 3 poäng på 3 matcher.

Om Turkiet ska va där och slåss om andraplatsen så måste man mer eller mindre bara vinna idag över Österrike. Vid vinst har alla i toppen lika många matcher spelade och Turkiet har 9 poäng – 2 poäng ner till Belgien och Österrike. Vid vinst till Österrike så lär det vara mörkt för turkiska landslagets del att gå vidare ur gruppen – efter lika många matcher så kommer man ha 4 poäng upp till dem…

Efter matchen mot Österrike väntar också en eventuell avgörande match, 3e juni bortamatch mot Belgien.

Resterande matcher (Belgien matchen ej inräknat):
2 sep 2011 Turkiet -Kazakhstan
6 sept 2011 Österrike – Turkiet
7 okt 2011 Turkiet – Tyskland
11 ok 2011 Turkiet – Azerbaidjan

Turkiet
Mehmet Topal är äntligen med i landslaget efter att ha varit en startspelare i Valencia och inte i Turkiet så var det inte bara fansen som tyckte det var något konstigt utan även en viss David Villa, f.d. Valenciaspelare.
Mehmet Topal har den här säsongen spelat 29 matcher för Valencia – 2109 minuter och lyckats näta en gång. Det var mot Sporting Gijon i början av säsongen i ligaspelet. Lite av en badboy har han ändå varit – 5 gula kort och 1 rött kort i tävlingssammanhang. Efter sitt röda kort och avstänging så blev det ibland startmatcher, ibland inhopp men sedan 6e februari 2011 mot Hercules har det blivit 9 raka matcher från start – 90 minuter. Mycket starkt facit av Topal som tillsammans med Nuri Sahin lär bli det framtida innermittfältet i det turkiska landslaget. Mehmet, ska i mina ögon bara starta matchen mot Österrike.

Bortsett från Mehmet Topal, vem har vi mer? Vi har faktiskt en del spelare i a-landslaget som kan producera. Volkan Demirel som har varit mycket bra som vanligt i målet för Fener, Gökhan Gönül som har lockat till sig intresse från Europas storklubbar, Cenk Tosun som har överraskat alla sedan hans flytt till Gaziantepspor och inte minst Nuri Sahin som har dominerat i Bundesliga! Kazim Kazim har också fått en hyfsat start i sitt nya lag Galatasaray där hans lagkamrat Arda Turan har destovärre haft en mindre bra säsong med svåra skador. Dock ska Arda starta imorgon och när han är på spelhumör så är han ett stort hot till motståndarlagets försvarare. Intressant är också en annan Bundesliga spelare – Mehmet Ekici. På senaste tiden har han kommit med på assistprotokollet ett par gånger och gjort mycket bra ifrån sig i Nürnberg tillsammans med en annan turk vid namn Ilkay Gündogan. Ilkay spelar dock inte i det turkiska landslaget och det verkar heller inte bli det turkiska landslaget då han själv uttryckt sig om att spela för det tyska landslaget.
Men Turkiet har en bra och stark trupp med sig i alla fall – en trupp som skulle kunna slå Österrike imorgon.

Trolig startelva imorgon:

Volkan
Gökhan Gönül – Servet Cetin – Hakan Balta – Ismail Köybasi
Hamit Altintop – Mehmet Topal – Nuri Sahin – Arda Turan
Cenk Tosun – Semih Sentürk

Målvaktspositionen är jag säker på, försvaret lär det inte bli några förändringar från de sätt vi spelat i andra matcher. Jag tror Hakan Balta får spela mittback som han har fått göra vid några tillfällen och Ismail Köybasi till vänster. Det är inte värt att ta risken och sätta in 2-3 nya försvarare i backlinjen i en match som mot Österrike där viktiga poäng står på spel.
Mittfältet lär vara något i den stilen. Mehmet Topal och Nuri Sahin spelar mycket bra i sina respektiva klubbar och då ska de även spela i landslaget. Hiddink har själv sagt att Arda Turan startar imorgon. Enda positionen jag är osäker på är högermittfälts positionen – ska Hamit eller Ekici starta? Hamit har fått sparsamt med speltid i Bayern, dock har han väl levererat i landslaget när det väl gäller och gjort 2 mål i detta kvalspelet. Ekici spelar regelbundet i Nurnberg men är relativt ny i landslaget.
Tror Hiddink lär inte spela med en forward utan det lär bli två. Cenk Tosun ska få chansen – han är den enda turkiska anfallaren som gjort mycket bra ifrån sig varje vecka när Gaziantepspor har spelat. Bredvid honom tror jag Semih lär få chansen, han är den anfallare med mest spel från landslaget och vet vart nivån hålls bäst bland de anfallare som är uttagna. Umut Bulut är ett annat bra alternativ om inte Semih skulle få spela.

Österrike
Verkar vara ett bra fungerande landslag. Man är med och fightar uppe på toppen av gruppen och spelade 4-4 borta mot Belgien. Belgien har ju som bekant en stark backlinje med spelare som Van Buyten (gjorde Belgiens två mål när man förlorade mot Turkiet på Sükrü Saracoglu), Vincent Kompany som är viktig spelare även i Man City och Thomas Vermaelen(dock inte spelat på ett tag pga skada). Men tillbaka till Österrike, Franz Schiemer missar matchen – och även två andra spelare som har varit nyckeln till den långa framgången, Mark Janko och Zlatko Januzovic. Januzovic har en ankel skada och Janko har en axel skada. Zlatko har stått för 3 framspelningar i EM-kvalet.


Marko Arnautovic, Österrikes bästa målskytt i EM-kvalet med 3 mål. Sägs vara ett ’problembarn’ likt Balotelli pga att han tidigare gett dålig stämning i Inter (där han spelade innan) och bråkat med spelare och tränare. Sägs ändå vara talangfull och en spelare man måste hålla koll på tisdag kväll.  Har totalt spelat 30 matcher för Werder Bremen den här säsongen och har nätat 4 gånger. En kille som skjuter riktigt mycket – 42 avlossade skott på mål.

En elva kan jag inte peka ut för Österrike, då jag har inte expertstuderat landslaget.

Datum: 29-03-2011
Tid: 19:30
Plats: Sükrü Saracoglu, Istanbul
TV: Bet365 livestream, NTV / NTV-HD
Domare: Pavel Kralovec – Tjeckien.