Inför Fenerbahce – Gaziantepspor: En svår match väntar

Foto: NTVSpor.net

Fenerbahce tar imorgon kväll emot Gaziantepspor på hemmaplan och kan med tre poäng på nytt sätta press på Trabzonspor som möter Bursaspor under Söndagskvällen.

Skadeläget hos Fenerbahce ser allt bättre ut och till matchen mot Gaziantepspor så kommer både Selcuk Sahin och Issiar Dia återigen finnas med i matchtruppen något som ger Aykut Kocaman fler alternativ på mittfältet.

I målet fortsätter Volkan Demirel som vanligt och framför honom den ordinarie backlinjen framför sig: Gökhan Gönül, Diego Lugano, Joseph Yobo och Andre Santos.

Emre Belözoglu och Mehmet Topuz är givna på mittfältet medan det är oklart vem som kommer att spela bredvid Emre på det centrala mittfältet samt som vänstermittfältare.

Här har Aykut hoca som sagt flera alternativ. Blir det återigen Cristian som får chansen bredvid Emre eller blir det Selcuk som då gör comeback efter skada?

På vänstermittfältet har vi tre spelare aktuella: Caner Erkin, som var bland de bättre i förra matchen, Miroslav Stoch som har visat bra form på senare tid och Issiar Dia som också han gör comeback.

Allt hänger på den utländska spelarkvoten. Blir det Cristian som får chansen på mitten så lär Caner spela till vänster men får Selcuk chansen så blir det troligen Stoch eller Dia som får spela.

I anfallet kommer vi som vanligt att få se lagkaptenen Alex och  Mamadou Niang. Duon har gjort 34 mål i ligan tillsammans.

Fenerbahce har inte förlorat på tolv tävlingsmatcher och kommer till matchen med grymt bra självförtroende.

Något som motståndarna från Antep också gör. Gaziantepspor har överraskat stort den här säsongen med ett bra spel och ligger just nu på en fjärdeplats och tränaren i laget Tolunay Kafkas säger inför matchen att medan Fenerbahce jagar ligatiteln så vill hans lag försvara fjärdeplatsen som ger en plats i Europa nästa säsong.

Sist lagen möttes så var det Gaziantepspor som var det bättre laget och vann också med 2-1 sedan laget vänt matchen till sin fördel i den andra halvleken. Då var den tidigare Fenerbahce-spelaren Olcan Adin matchens bästa spelare och han är just nu i strålande form och har gjort fem mål på de tre senaste ligamatcherna. Tillsammans med succényförvärvet Cenk Tosun och Ivelin Popov utgör han en offensiv trio som Fenerbahce måste se upp med.

Mina tankar
Fenerbahce är och ska vara favoriter på hemmaplan men får passa sig lite extra då Gaziantepspor är ett av de bättre lagen i ligan och när lagen mötte varandra första gången under säsongen så var Antep-laget det klart bättre laget och vann också rättvist.

Sen dess har Fenerbahce förvandlats till en segermaskin och har ett helt annat spel men det har Gaziantepspor också. Och förutom de ovan nämnda spelarna hos bortalaget så finns det flera andra duktiga spelare som har presterat bra den här säsongen.

Om Fenerbahce vill ha med sig alla tre poäng så gäller det att spelarna höjer sig ett par nivåer och är fullt koncentrerade till slutsignalen.

Jag kan tänka mig att Tolunay Kafkas kommer göra allt för att stänga Alex men vår lagkapten kommer som vanligt att slinga sig ur motståndarnas grepp och skapa målchanser men det gäller att även andra spelare tar sitt ansvar och skapar målchanser för då tror jag att mycket är vunnet.

Och till backlinjen. Se upp med Cenk Tosun.

Han som håller i pipan heter Hüseyin Göcek och avspark sker klockan 18.00 och matchen sänds som vanligt på Lig TV.