“Min dröm är Real Madrid”

Fot: Ntvspor.net

Ankaragücüs slovakiske anfallsstjärna Robert Vittek talar ut om hans tid i Turkiet, det långa skadeuppehållet och drömmen om att få spela i Real Madrid.

Robert Vittek kom till Ankaragücü i början av förra året när han anlände på lån från Lille.

Väl i Turkiet gjorde han bra ifrån sig och svarade för sammanlagt fem mål på tolv ligamatcher under vårsäsongen vilket fick ledningen i Ankaragücü att köpa loss honom från Lille för drygt 2 miljoner Euro. Redan under det första halvåret i klubben visade det sig att Vittek drogs med skadeproblem men trots det gjorde han succé. Skadorna fick dock honom att avsluta säsongen i förtid för att förbereda sig inför Slovakiens allra första VM-slutspel någonsin.

I VM fortsatte hans målform när Slovakien “överraskande” tog sig till åttondelsfinalen där det blev stopp mot Holland. Vittek svarade för fyra mål på fyra matcher och det var också mitt under VM-spelet som Ankaragücü gjorde klart med övergången från Lille.

Och efter VM såg Robert Vittek fram emot att få dra igång säsongen med sin nya klubb men det roliga tog slut redan efter tre matcher när han drabbades av en skada som hotade hans karriär.

Men nu verkar han var kvitt alla skadebekymmer och gjorde comeback för ett par veckor sedan. Och tidigare under veckan fick han även göra comeback i landslaget när han hoppade in i segermatchen mot Andorra.

Nu ser han fram emot att hitta målformen från VM 2010: “Jag tränar på bra och känner att formen är på väg åt rätt håll. Jag har saknat fotbollen, att vara borta från planen i flera månader är inte roligt.

Om den förre tränare Ümit Özat:
Det var känt att vår gamle tränare hade stora problem med supportrar under en längre tid och det var något som påverkade oss spelare. Men när läget var som värst befann jag mig hemma i Slovakien för att behandla min skada så jag slapp den allra värsta tiden.

Lagets dåliga säsong:
Vi har haft en hel del otur med skador vilket har påverkat vår resultat. Och alla dessa skador har gjort så att vi har använt oss av över trettio spelare den här säsongen vilket inte alls är bra och dessutom håller alla spelare inte måttet för den här nivån. Men jag hoppas och tror på att nästa säsong kan bli riktigt bra om vi får behålla vår nuvarande tränare och lagets viktigaste spelare.

Om fotbollen i Turkiet:
Det tekniska spelet håller hög klass men det taktiska spelet samt disciplinen i landets fotboll är inte så bra. För att nämna ett exempel så är Tyskland ett utmärkt förebild när det kommer till dessa faktorer. Annars är fotbollen en rätt så omtyckt sport i landet men klubbarna måste bli bättre på att marknadsföra sporten som får publiken att komma till arenorna.

Om sin dröm och framtiden:
Min dröm är att en dag få spela för Real Madrid. Men jag skulle inte tveka en sekund på att få spela för Besiktas, Fenerbahce och Galatasaray heller. I framtiden hoppas jag på få vara skadefri, att hitta formen från VM samt spela EM-slutspelet i Ukraina och Polen nästa sommar med Slovakien.