Prestigefyllda matcher ikväll!

Stora matcher ikväll som inte bör missas. Första matchen är FA-Cup semifinalen mellan Manchester United och Manchester City som spelas 18:10 och visas på Viasat Fotboll samt Viasat Fotboll HD. 22:00 sparkas El Clasico igång på Santiago Bernabeu och visas på Canal+. Det kommer garanterat finnas flera stycken streams till dessa matcher också. Mer intressant fakta + rekorder om dessa två matcher finns det.

Manchester United – Manchester City

Man United
– Går som tåget just nu och vinner sina matcher. Avancerade till semifinalerna i Champions League efter totalt 3-1 mot Chelsea. Tränaren Sir Alex Ferguson har tagit Manchester United till 9 FA-Cup finaler, vinner man ikväll blir det 10st. Av hittils 9st så har han vunnit 8, förlorat 1. Manchester United har flest FA-Cup titlar, 11st(Senast 2004). Förra säsongen åkte man ut i första rundan som Premier League klubbarna kommer in i (3:omgången). Då förlorade man på hemmaplan mot de stora rivalerna Leeds United med 1-0.

Man City
Har inte vunnit någonting på 35år, senaste de vann en titel var 1976 (Engelska ligacupen). Men Shejk Mansours investeringar i klubben har gjort att man har värvat in stora spelare och krigat på toppen av ligan i England. Förra säsongen var man jättenära en final i Engelska ligacupen, men i andra matchen av två stycken i semifinalen mot Manchester United så avgjorde Wayne Rooney det hela med sitt 3-1 mål på Old Trafford. Samma säsong så tappade man 4e platsen till Tottenham som man krigat om i hela förra säongen i de sista omgångarna.

Real Madrid – FC Barcelona

Real Madrid
Mourinhos ankomst till klubben har fått att man har kunnat bryta Champions League förbannelsen som man hade. Man hade inte kommit längre än åttondelsfinalerna i 7 raka säsonger. Nu väntar FC Barcelona i Champions League semifinal i de kommande veckorna, på onsdag då det är final i Spanska Cupen och ikväll då det är ligamatch i Madrid. På tre veckor kommer man att möta Barcelona 4 gånger!  Kan Mesut Özil och c.o vinna alla fyra matcher över FC Barcelona?

FC Barcelona
Vi har redan nämnt att det blir 4 El Clasico på tre veckor(kvällens match inräknat). Men andra intressanta statistik är: Barcelona har vunnit de fem senaste El Classico möten. Man har förnedrat Real Madrid både på bortaplan (2-6 till Barca 2a april 2009 på Bernabeu) och på hemmaplan (senaste matchen mellan lagen på Camp Nou slutade 5-0 till Barcelona). Om de blir 4 vinster för Barcelona på dessa 4 matcher så går Barca förbi Real Madrid i antal vunna El Clasico. Real Madrid har 85 segrar, Barcelona har 82.

Superveckan” som den har kallats avslutas dock imorgon med matchen Arsenal – Liverpool.
Tidigare matcher denna veckan:
Liverpool 3-0 Manchester City
Manchester United 2-1 Chelsea
Tottenham 0-1 Real Madrid