SILLY SEASON: En ny svensk till Bursa?

Gustav Svensson kan få sällskap av ny en svensk i Bursaspor och Fenerbahce sägs vara ute efter en av Schweiz största fotbollstalanger just nu. Dessutom är Trabzonspor på jakt efter en turkisk landslagsman som håller till i Bundesliga.

Den svenska fotbollsspelaren det handlar om är Sebastian Larsson som tidigare har ryktats vara på gång till Turkiet och den klubb som ligger närmast till att värva honom är Bursaspor. Enligt uppgifter som florerar i turkisk press så vill tränaren Ertugrul Saglam knyta till sig honom till nästa säsong.

Joseph Yobo trivs i Fenerbahce och vill gärna stanna kvar i klubben när lånetiden är över men om övergången med honom skulle strula så ryktas det om att Fenerbahce istället kommer att fokusera sig på Gaziantepspors duktiga mittback Dany Nounkeu som har gjort stor succé i klubben sen han värvades förra sommaren.

Den 19-årige yttermittfältaren Xherdan Shaqiri med rötterna i Kosovo sägs vara nästa spelare som Fenerbahce är ute efter. Xherdan anses vara en av Schweiz största fotbollstalanger just nu och spelar till vardags för Basel. Han är även given i landslaget för Schweiz. Men flera andra klubbar i Europa sägs vara ute efter honom.

Tunay Toruns kontrakt med Hamburg går ut till sommaren och han har tidigare kopplats samman med både Besiktas och Galatasaray men nu står det i turkiska medier att yttermittfältaren/anfallaren har istället kommit överens med Trabzonspor om ett kontrakt.