SILLY SEASON: Fredagsrykten – ny senegales till Fener?

Om nu både Semih Sentürk (utgående kontrakt) och Daniel Güiza försvinner från Fenerbahce i sommar så talar mycket för att en ny utländsk anfallare kommer att värvas in under sommaren. Och nu spekuleras i det Mamadou Niang kan få en landsman som ny anfallskollega.

Moussa Sow är den anfallaren från Senegal som det ryktas om. Han spelar till vardags för Lille där han har gjort 19 mål på 28 matcher. Tidigare under karriären har han representerat både Rennes och Sedan men utan att vara i närheten av den här säsongens målexplosion. Under sina fyra år i Rennes gjorde han bara 12 mål på 82 matcher. Han värderas till 8,5 miljoner Euro av Transfermarkt.

 

Besiktas-tränaren Tayfur Havutcu fortsätter sin jakt efter spelare i Europa med turkiskt ursprung, om man nu ska tro på alla rykten som florerar. Efter Ömer Toprak så nämns den 18-årige talangen Atila Turan från Grenoble som potentiell värvning till klubben. Atila har tidigare uppvaktats av Barcelona men har själv sagt att han vill vänta med att flytta till en annan klubb. Men hans nuvarande klubb ligger dock just nu på en nedflyttningsplats och det ska nog mycket till att han stannar kvar om laget åker ner till den franska tredje divisionen.

 

Joseph Yobo har tidigare bekräftat att han vill stanna kvar i Fenerbahce när låneperioden är slut. Detta är något som han har sagt gång på gång och gjorde det återigen häromdagen. “Jag hade åtta fina år i Everton men nu vill jag fortsätta min karriär i Fenerbahce.” Återstår att se om Fener kan komma överens med Everton om en affär till sommaren.

 

Varje gång det vankas transferfönster så kopplas Diego Lugano alltid samman med en flytt till Italien och det lär inte bli annorlunda under sommarens transferfönster. Under en intervju med en italiensk tidning ska han ha fått frågan hur det hade varit att spela med Totti och Vucinic? “Det hade varit fint.“, ska han ha svarat.

 

Efter Kenny Miller är en ny skotsk anfallare på väg till turkiska ligan. Den här gången handlar det om Derek Riordan som har gjort 10 mål på 24 matcher för Hibernian den här säsongen. Han var på gång till Eskisehirspor även i vintras men klubbarna kom då inte överens men en övergång kan ske istället i sommar. “Vi tittar på flera spelare från Europa.“, sägs det från Eskisehirs håll.