U16-landslaget till final

Foto: tff.org

Det turkiska U16-landslaget håller just nu på att spela en åtta nationsturnering i Kazakstan där laget tog sig till final under fredagen.

Turkiet spelade i Grupp B tillsammans med Ukraina, Armenien och Georgien medan Azerbajdzjan, Kazakstan, Iran och Uzbekistan spelade i Grupp A.

Turkiet vann Grupp B efter att ha vunnit över Armenien och Georgien men förlorat mot Ukraina i öppningsmatchen. Men tack vare bättre målskillnad vann Turkiet gruppen och spelar därmed i lördagens final mot Azerbajdzjan som vann Grupp A.

Turkiets trupp i turneringen: Hasan KARAKAŞ, Taylan ANTALYALI (Bucaspor), Nuri Fatih AYDİN (Eskişehirspor), İbrahim Serdar AYDIN (Fenerbahçe), Mert YILDIZ (Galatasaray A.Ş.), Atabey ÇİÇEK (Gençlerbirliği), Emre TAŞDEMİR (MKE Ankaragücü), Murat DEMİR (Manisaspor), Yüksel ŞİŞMAN (Trabzonspor A.Ş.), Hüsamettin YENER (Altay), Tufancan GÖÇE (Samsunspor), Burhan YILDIZ (İstanbulspor A.Ş.), Emre ÖZKAYA (Nazilli Belediyespor), Ozan Can ŞENOL (Dardanelspor A.Ş.), Serhat ÇAKMAK (Ajax Amsterdam), Onur YILDIRIM (Borussia Dortmund), Ali ÇELİK (Borussia Mönchengladbach)

Laget leds av Abdullah Ercan.