ALEX DE SOUZA!

Fenerbahces lagkapten Alex de Souza satte ett nytt personligt rekord efter sina fem mål mot Ankaragücü. Han har nu gjort 27 mål i ligan den här säsongen. Hans tidigare rekord låg på 24 mål. Han slog också Shota Arveladze gamla rekord på 25 mål som fram till igår var rekord för vad en utländsk spelare har gjort i ligan. Alex blev också den första utländska spelare någonsin att vinna skytteligan två gånger.

Vad sa han själv efter målet då? Se hans intervju med Lig TV (på turkiska) efter matchen här.

Alex berättar bl.a. att det var första gången som hans son Felipe (med i videoklippet) var på en match och att han måste ha fört med sig lycka. Han berättade vidare att han har gjort fem mål i en match tidigare med Coritiba när man mötte Bahia i den brasilianska ligan.

Med på videoklippet finns hans dotter och familj också. Hans dotter Maria (som för övrigt är väldigt lik Alex) svarar på ett par frågor på turkiska.

Alex säger också att den viktiga matchen återstår och syftade på nästa veckas match mot Sivasspor där laget kan säkra ligaguldet.

Alex de Souza gjorde fem mål igår där det sista målet var en delikatess. Han tar sig snyggt förbi sin motståndare för att sedan lobba över målvakten.