ÄNTLIGEN!

Trots att Miroslav Stoch har visat upp en grym form den senaste tiden så blev jag ändå lite överraskad över att han fick chansen från start i gårdagens match mot Istanbul Büyüksehir Belediyespor.

Inte för att han inte förtjänar det, för det gör han verkligen utan mest för att tränaren Aykut Kocaman tidigare under säsongen har visat att han gärna inte ändrar i startelvan.

Och med tanke på att Caner Erkin ändå gjort bra ifrån sig när han har fått chansen som yttermittfältare den senaste tiden så räknade jag med att Stoch återigen skulle få inleda på bänken MEN så blev det inte och det tackar jag för.

Aykut hoca kunde inte hålla honom utanför startelvan ännu en gång.

Och det gladde mig verkligen.

Det var kul att se Stoch spela från start och han visade direkt upp varför han förtjänar detta. Han gjorde mål redan efter två minuter, var ständigt ett hot på sin kant och med lite flyt hade han även stått för en målgivande passning om Semih hade utnyttjat hans friläge bättre.

Och nu tror jag att det blir svårt att hålla honom utanför startelvan i de matcher som återstår.

Målet

***

Gårdagens match var annars en orgie i missade målchanser. Istanbul B.B. var inte helt ofarliga med sina långskott men matchen hade mycket väl kunnat sluta 3-0,4-0 eller 5-0 till Fenerbahce.

***

Gårdagens nolla var Volkan Demirel sjunde raka nolla på hemmaplan och den åttonde raka nollan i ligaspelet. Sammanlagt har han tretton nollor den här säsongen.

***

Sist Fenerbahce förlorade en match i ligan var den 12: december mot Ankaragücü på bortaplan. Sedan dess har laget spelat femton matcher utan att förlora. Av dessa femton matcher har fjorton slutat med seger och en match har slutat oavgjord.

Och räknar vi de femton senaste tävlingsmatcherna (inklusive cupen) så är statistiken densamma. Femton matcher har laget spelat (fjorton segrar och en oavgjord) utan att förlora.)

Presskonferensen med Miroslav Stoch

video