Det känns som om GG är förlorad

Som vi alla har kunnat läsa under dagen så ser det ut som om Orhan Sam kommer att spela i Fenerbahce nästa säsong.

Varken Fenerbahce eller Genclerbirligi har gått ut med något på klubbarnas officiella hemsidor men flera trovärdiga källor såsom Lig TV och NTV Spor har skrivit om det här så vi kan nog räkna med att det stämmer och att Orhan Sam spelar i klubben till nästa säsong.  Men vad innebär det för framtiden?

Av det jag har sett av Orhan Sam så är det ett bra köp. Han kommer att fungera riktigt bra som backup till Gökhan Gönül men jag undrar om det inte ligger något annat i bakgrunden?

Jag har en stark känsla av att GG kommer att försvinna till sommaren.

Vilken klubb det handlar om är svårt att säga i dagsläget men han kommer med största sannolikhet att spela i Europa nästa säsong.

Jag kan inte se någon annan anledning till varför Fenerbahce skulle annars värva in Orhan Sam då redan både Bekir Irtegün, som fungerar perfekt som ett alternativ till högerkanten samt Okan Alkan finns i klubben.

Att Fenerbahce inte vill satsa på Okan som första val under en Champions League-säsong är fullt förståeligt och av den anledning har Orhan hämtats in.

Kommer ni ihåg när GG kom från ingenstans och slog igenom i Champions League redan under sin debutsäsong? Nu är det för mycket begärt att kräva detsamma av Orhan men han kan mycket väl ta flera steg i sin utveckling i Fener redan under sin första säsong.

Förutsatt att GG blir såld till sommaren.

Något som också talar för det är Aziz Yildirims uttalande i Lig TV under gårdagen där han sa att det inte finns någon spelare som inte är till salu.

Men om nu det visar sig att GG stannar kvar i klubben tycker jag att det är ett slag i ansiktet på unge Okan som då blir helt plötsligt fjärde alternativ efter GG, Orhan och Bekir.

Okan visade upp ett positivt spel när han fick chansen tidigt under säsongen och med rätt utveckling kan han bli något att räkna med i framtiden men då måste han få börja spela fler matcher, något jag hoppas han verkligen får göra nästa säsong.