Galatasaray avslutar inför tomma läktare

En match utan publik blev straffet för Galatasaray efter att klubbens supportrar misskött sig i bortamatchen mot Genclerbirligi.

Dessutom får klubben 60 000 TL i böter.

Förbundet har under det senaste året infört nolltolerans mot organiserade svordomsramsor från läktarna och efter fyra varningar så blir det automatiskt en hemmamatch utan publik, något som Galatasaray får känna på ikväll. Men till vilken nytta? Är detta verkligen rätt väg att gå? Jag tvivlar.

Jag kan tänka mig att Galatasaray-fansen hade nog velat sluta upp ikväll för att avsluta en tråkig säsong tillsammans med spelarna och samtidigt också passa på att hylla Fatih Terim som återvänder som tränare. Att dessutom Johan Elmander är klar och att flera spelare är på väg in redan nu, innan transferfönstret har öppnat sänder bara positiva signaler inför framtiden: Klubben vill ha klart med en ny trupp så tidigt som möjligt så att man i lugn och ro kan börja förbereda sig inför nästa säsong.

Men nu får fansen följa det hela på TV istället och arenan som slog världsrekordet i decibel för högljudd publik för två månader sen kommer att eka i tomma röster.