Galatasaray värvar en bra spelare

Foto: NTVSpor.net

Det gick undan. Johan Elmander som i stort sett under hela säsongen varit på väg till Fenerbahce presenterades som Galatasarays nya värvning igår. I samma veva presenterades även Fatih Terim som ny tränare.

Att bägge dessa uttalanden kommer samtidigt visar klart och tydligt att Fatih Terim hade ett finger med i spelet när det kommer till Elmander och eventuellt också Källström. Det visar också att spekulationerna den senaste tiden överensstämmer med verkligheten.

Ünal Aysals första drag som tränare har alltid varit Fatih Terim och jag kan inte tänka mig annat än att det är Terim som ligger bakom värvningen av Elmander (och snart också Källström).

Han har överlämnat en lista över spelare som han vill se i klubben och sen är det upp till ledningen att göra det bästa utav det. Och det har börjat bra. Fatih Terim vill ha klart med en trupp så fort som möjligt innan försäsongen drar igång och det är inget konstigt i det.

Han var på väg till klubben redan i vintras men då vägrade den tidigare presidenten Adnan Polat att ge Fatih Terim de fria händer han krävde. Något som Ünal Aysal verkar ha gjort nu. Och det är precis så det ska vara också. En tränare, och INTE en president (ledning) ska ligga bakom värvningarna.

Det betyder att Fatih Terim har länge kunnat gå och se vad som saknas i dagens Galatasaray. Som Ünal Aysal beskrev det igår så ser dagens situation i Galatasaray ut som en trafikolycka.

Fatih Terim ska nu se till att trafiken börjar rulla igen.

Det är nog många som undrar vad Galatasaray ska med en spelare som Johan Elmander till? Är inte större stjärnor på väg till klubben?

Johan har under hela sin karriär alltid varit en spelare som ger 110 % procent och skulle han gå in med den inställningen även i Galatasaray så kommer han att bli mycket nyttig för klubben.

Han bör inte ha några problem med att anpassa sig till den turkiska fotbollen då han kommer från världens tuffaste liga. Johan har under de tre senaste åren spelat i en klubb som mer eller mindre har krigat för sin överlevnad varje säsong och då måste man helt enkelt alltid vara på topp.

Det enda som jag ser det kan stoppa Johans framfart i Turkiet är han själv. Vi har tidigare sett massor med utländska spelare som kommer till Turkiet, mestadels bara för att hämta ut sin höga lön men det tror jag inte finns någon risk för nu. Och det är nog också den största anledningen till att Fatih Terim ville ha en spelare av Elmanders typ och inte någon brasse.

För Fatih Terim vet om att, i Elmander så får han en spelare som alltid ger järnet, både på träningar och matcher och det är något som han hoppas ska smitta av sig till de andra spelarna. Att alltid kriga för sin plats.

Trots att Johan Elmanders ordinarie position är anfallare så tror jag att han inte har värvats in för att bli någon skyttekung. Det är självklart att klubben hoppas på att han ska göra så många mål som möjligt men jag är rätt så säker på att den rollen kommer att gå till någon annan.

Johan har många egenskaper som Fatih Terim kan ta vara på. Han kan spela som ensam anfallare i tuffa matcher som kräver mycket hårt arbete, han kan även vara släpande anfallare i matcher som är betydligt lättare på förhand och kan dessutom användas på någon av kanterna. Men var han än spelare så kommer han att alltid göra sitt bästa ifrån sig och på så vis vara mycket nyttig för klubben.