Jag hade heller aldrig sålt Quaresma för det priset

Lig TV-profilen Şansal Ağabey som leder fotbollsprogrammet Pazartesi Gecesi Futbolu på Måndagskvällar i Lig TV ringde i Måndags upp Lig TV’s reporter Ömer Güvenç som hade en hel del intressanta saker att säga om både Ricardo Quaresma och Daniel Forlan.

Det har varit mycket snack om Atletico Madrid och turkisk fotboll den senaste tiden. Diego Forlan till Besiktas… Arda Turan till Atletico Madrid… osv

Med andra ord kan man säga att det har varit många resor tur-och retur med destination Istanbul eller Madrid på flygbiljetterna.

Vi har tidigare konstaterat att Atletico Madrid tänker inte göra något på transfermarknanden förrän säsongen är avslutad och huruvida laget kommer att spela i Europa till nästa säsong eller inte.

Men det hindrar inte alla dessa rykten.

Ömer Güvenç sa i direktsändning under Måndagskvällen att Atletico Madrid ville gärna köpa Ricardo Quaresma men att Besiktas ska ha nobbat deras bud på 20 miljoner Euro och krävt 30 miljoner Euro istället. Anledning?

Enligt Serdal Adali så vill klubben i första hand inte göra sig av med Quaresma men om det skulle bli så vill klubben ha rejält med betalt.

Han ska ha sagt att det är inte säkert att klubben kan hitta en lika bra ersättare och då kan det bli svårt att försvara sig gentemot fansen, vilket han har en poäng i.

Samtidigt har Şansal Ağabey också en poäng när han säger att han inte hade sålt Quaresma för det priset heller.

Och det är bara att hålla med. Spelare som Quaresma växer inte på träd och har man en vision om att bli Turkiets bästa så säljer man inte en av lagets viktigaste spelare, oavsett vilket pris det handlar om.

Quaresma är ligans mest sevärda fotbollsspelare och varje gång (nästan) han har bollen så händer det saker.

Visst, känns 20-30 miljoner Euro lockande men vad gör man när man inte kan hitta en likvärdig ersättare?

Det är bara att dra paralleller till när Fenerbahces lagkapten Alex de Souza var som bäst. Då regnade buden över honom och det snackades om siffror omkring 20 miljoner Euro men Fenerbahce ville aldrig sälja och det är också en av anledningarna till att man är där man är idag.

Dessutom anser jag att även om Quaresma har varit bra den här säsongen så har vi inte sett det bästa från honom ännu. Det är hans första år i Turkiet och säsongen har haft sina motgångar. Med rätt pusselbitar på plats kommer han att bli ännu bättre framöver.

Här är ett videoklipp med Quaresmas insats mot Galatasaray

***

Vad är det senaste om Diego Forlan då?

Enligt de senaste uppgifterna vill Besiktas göra klart med Diego Forlan till nästa säsong men klubben är inte redo att betala det priset som Atletico Madrid förväntas vilja ha för honom.

Besiktas vill få ner priset så lågt som möjligt för att kunna göra plats åt hans lön. Forlan tjänar idag omkring 4,5 miljoner per säsong i Atletico Madrid och enligt de senaste uppgifterna så kan han få 5 miljoner Euro per säsong i Turkiet vilket skulle göra honom till ligans bäst betalda spelare någonsin.

Şansal Ağabey undrade hur det skulle gå till när Ömer Güvenç berättade att Besiktas vill få ner priset så mycket som möjligt (helst gratis) men sa samtidigt också att Serdal Adali är duktig på detta och syftade på vinterns värvningar av Hugo Almeida och Simao Sabrosa, där bägge spelarna trots att de hade kort tid kvar på sina kontrakt ändå kom rätt så billigt till Besiktas.

Guti, Ricardo Quaresma, Simao Sabrosa, Hugo Almeida och nu snackas det om…….

………… Hamit Altintop och Diego Forlan.

Hur många ess har Serdal Adali i rockärmen?