Karacan mot Premier League

Reading med den tidigare turkiska U21-landslagsspelaren Jem Karacan är en av fyra lag som kommer att göra upp om en plats till Premier League nästa säsong. De övriga lagen är Swansea, Cardiff och Nottingham.

Jem Karacan är en 22-årig defensiv mittfältare som är född- och uppvuxen i England av en turk-cypriotisk pappa och engelsk mamma. När Jem var 14 år gammal var han på väg till hans pappas favoritklubb Galatasaray men han ville själv inte flytta till Turkiet då han inte kunde språket. Istället började han spela fotboll för Reading där han efter att ha blivit utlånad de första åren nu tagit en fast plats i startelvan. Han har under säsongen spelat över 40 matcher i Championship (engelska andra divisionen efter Premier League) och gjort tre mål. Jem har tidigare spelat för de flesta turkiska ungdomslandslagen och är nu på väg mot Premier League.