Nya ordförande: Elmander och Källström

1
Galatasaray´s nyvalda ordförande, affärsmannen Unal Aysal, deltog för några minuter sedan i ett program på tv-kanalen Kanaltürk.

Programledaren frågade en hel del frågor kring honom själv och kring verksamheten, men framförallt kring spelare och tränare som väntas ramla in den närmaste tiden.

Gällande tränare är det en fråga som Aysal lägger mycket vikt på och han framhäver verkligen att den tränare som han väljer kommer att ha en betydande roll för hur bra hans ordförande tid kommer att gå. För faktum är att även om Galatasaray är en sportklubb med flera olika sektioner, är fotbollen flaggskeppet. Adnan Polat misslyckades på den fronten och där av fick han lämna.

Det intressantaste för oss supportrar som lever i Sverige var frågorna, ”Är ni intresserade av Källström?” och ”Är ni intresserade av Elmander?” svaret på båda frågorna var, ”Ja, vi är mycket intresserade”. Med andra ord ökar sannolikheten drastiskt för att dessa spelare hamnar i Galatasaray, då man som ordförande mycket sällan delger namn.

Hur skulle då dessa värvningar påverka Galatasaray? I min mening är det bra värvningar. Vi behöver en anfallare med lite storlek i form av Elamander och vi behöver en mittfältsdynamo som Källström. Båda spelarna är kraftiga och sanna nordiska krigare, något som passar utmärkt i en liga som är hård. Trots att Galatasaray inte spelar i Europa nästa år är ambitionen att spela i Europa året efter och lyssnar man på Aysal, ja då är det fullt ös under 3 år som gäller. Didier Drogba som har nämnts en hel del mörkar Aysal, ingen diskussion har förts, så vi får se vad som händer där. Däremot läckte han om att man kommer att värva turkiskaspelare på landslagsnivå, vilket skapar nya Altintoprykten och ryktet om Selcuk Inan ökar.

Något som annars var väldigt viktigt var att höra att klubbledningen inte ska styra fotbollen, utan att man ska låta professionella individer sköta dessa. Med andra ord anställda arbetare. Den som väntas ta över detta ansvar sägs vara Peter Kanyon, en brittiska affärsman som bland annat arbetat för Manchester United och Chelsea och varit personen som värvat Rio Ferdinand till United och Cole till Chelsea.

Vi får se med andra ord vad som händer, men spännande tider, minst sagt!