OFFICIELLT: Emmanuel Emenike till Fenerbahce!

Foto: fenerbahce.org

Efter flera veckors spekulationer, ja, flera månader blev det igår bekräftat och klart att Emmanuel Emenike lämnar Kardemir Karabukspor för spel i Fenerbahce.

Kontraktet är på fyra år och Fenerbahce får betala 7 miljoner Euro för övergången. Om Emenike inom dessa fyra år säljs vidare så har Karabukspors rätt till ytterligare 2 miljoner Euro.

Inte en dålig affär för Kardemir Karabukspor som betalade FC Cape Town drygt 100 000 Euro för Emenike.

Emenike som värvades till Karabukspor för mindre än två år sen hade stor del i när klubben avancerade till högsta ligan förra året. Väl i Super Lig har succén fortsatt och den nigerianske anfallaren som har varit en av ligans stora utropstecken har gjort 14 mål på 23 matcher den här säsongen.

I och med värvningen av Emenike kan vi nog räkna med att ledningen kommer att göra allt för att få klart med Joseph Yobo också.

Det ska bli mycket intressant att se vad Emenike kan åstadkomma i en storklubb som Fenerbahce. I Karabukspor har han mer eller mindre fått skapa sina målchanser på egen hand. I Fener kommer han vara omgiven av flera duktiga spelare.

Så här säger han själv om övergången:Jag är överlycklig över att ha kommit till Fenerbahce. Jag kommer att ge allt och hoppas på att kunna ge fansen ett leende på deras ansikten.”

En helt otrolig spelare”, säger Emenike om Fenerbahces lagkapten Alex de Souza som också tyckte att Fenerbahces arena Şükrü Saracoğlu stadion var väldigt fin.

Fenerbahcs vicepresident Şekip Mosturoğlu om övergången: Emenike var en spelare som vår tränare Aykut Kocaman ville ha i laget. Aykut hoca har under säsongen gjort en lista över spelare han vill se i laget till nästa säsong och vi i ledningen fick den här listan när säsongen var över. Och överst på denna lista var Emmanuel Emenike. Vi i ledningen är mycket glada över att ha gjort klart med tränarens första val på listan.

Şekip Mosturoğlu fortsätter: Han kommer att bli en viktig del av laget och vi förväntar oss att han ska fortsätta göra mål i Fenerbahce.

Och imorgon förväntas också affären med Sezer Özturk bli officiell.

VÄLKOMMEN TILL FENERBAHCE, EMMANUEL EMENIKE!

Diskutera gärna övergången här!