OFFICIELLT: Nuri Sahin klar för Real Madrid!!!

Foto: ligtv.com.tr

Det har snackats om det i flera månader men nu är det äntligen klart.

På dagens presskonferens med Nuri Sahin och hans agent Reza Fazeli bekräftades det att Nuri har kommit överens om ett sexårskontrakt med Real Madrid. Borussia Dortmund förväntas få 10 miljoner Euro och Nuri själv får en lön på ungefär 2,5 miljoner Euro per säsong.

Real Madrid har bekräftat övergången på sin hemsida!

Vad hade Nuri att säga om övergången?

Turkiska NTV Spor och Ridvan Dilmen fick en pratstund med Nuri efter att övergången bekräftades.

Ridvan Dilmen ringde upp Nuri och gratulerade honom till övergången. Nuri svarade: “Jag tackar så mycket. Detta är en lycklig ögonblick för mig. Mina drömmar har gått i uppfyllelse.

Jag har skrivit på för sex år och jag hoppas att alla är stolta över mig. Det är en ära att få bli den första från det turkiska landslaget som ska spela för Real Madrid.

Nuri hoppades på att hans övergång till Real Madrid gör så att andra turkar från Europa väljer att spela för det turkiska landslaget. Att det går att nå långt även om man spelar för Turkiet.

Jag har alltid haft en dröm om att få spela för Real Madrid. Och innan övergången blev klar pratade jag med Jose Mourinho i telefon men trodde inte på att det var han först. När vi la på luren frågade jag min agent vem jag pratade med. Mourinho berättade att han har följt mig länge och att han gärna ser mig i hans lag.

Nuri Sahins bästa vän Mesut Özil som redan spelar i Real Madrid: “Fina dagar väntar på oss.”

På frågan om han ska lära sig spanska nu svarade Nuri följande: “Jag och min fru går redan på spanska språkkurser sen fjorton månader tillbaka men det har ingenting med Real Madrid att göra. Men jag tror inte att det blir några problem med språket där.”, säger Nuri som kan behärska de engelska språket också.

Och på frågan om vad han trodde om ryktena Hamit Altintop till Real Madrid svarade han: “Jag hoppas.