U19-landslaget laddar upp inför Elitrundan

Foto: tff.org

Det turkiska U19-landslaget förbereder sig inför Elitrundan av kvalet till U19-EM till Rumänien senare i år. Turneringen spelas i Rumänien mellan 20:e juli till 1:a Augusti.

Turkiet tog sig till Elitrundan efter att ha kommit etta i sin grupp före Island, Norge och Kazakstan. Nu står man som värdland för gruppen och matcher mot Tyskland, Ungern och Makedonien väntar för våra unga landslagsspelare. 28 länder är indelade i sju grupper där vinnarna tar sig vidare till EM-slutspelet.

Förbundskaptenen Kemal Özdes har tagit ut följande trupp
Furkan Şeker, Atınç Nukan (Beşiktaş), Ömer Kahveci, Kamil Ahmet Çörekçi (Bucaspor), Okan Alkan, Gökay Iravul (Fenerbahçe), Muhammet Demir, Orhan Gülle (Gaziantepspor), Ali Dere (Konyaspor), Sezer Özmen (Çaykur Rizespor), Erhan Kartal (Denizlispor), Sefa Akın Başıbüyük (Çorumspor), İlker Sayan (Dardanelspor), Ömer Ali Şahiner (Konya Torku Şekerspor), Hasan Ahmet Sarı (1461 Trabzon), Aykut Özer (Eintracht Frankfurt), Engin Bekdemir (FC Porto), Burakcan Kunt (MSV Duisburg), Servan Taştan (Metz) och Nadir Çiftçi (Portsmouth FC).

Spelarna samlas i Istanbul den 24:e Maj för att sedan resa vidare till Antalya där gruppspelet kommer att spelas.

Den här landslagstruppen (ålderskullen födda 1992) innehåller flera intressanta spelare där många har debuterat i högsta ligan. Stora delar av truppen var också med och tog Turkiet till kvartsfinal i U17-VM i Nigeria för två år sen.

Vi på Turkiskfotboll kommer självklart att följa upp hur det går för dessa talanger.