Vad får Fenerbahce betala för Serdar?

Serdar Kesimal är som sagt klar för en flytt till Fenerbahce men fortfarande är det oklart hur mycket Fener får betala för mittbacken.

Enligt inofficiella uppgifter med god insyn i Kayserispors verksamhet så gäller följande trots att Fenerbahce tidigare dementerat att varken Ilhan Eker eller Okan Alkan ingår i en byteshandel.

Fenerbahce får betala 4,5 miljoner Euro samt tre spelare för Serdar Kesimal. Dessa spelare är Ilhan Eker som går gratis till Kayserispor samt Okan Alkan som lånas ut under en säsong. Kayseri har efter låneperioden köpoption på Okan. Utöver dessa två som är helt klara för en flytt så kommer Gökhan Ünal också mer eller mindre spela för Kayserispor och i hans fall rör det sig om ett lån i två säsonger.

Och eftersom Gökhan Ünal har en lön på 1,5 miljoner Euro så kommer detta troligen att betalas av Fenerbahce eftersom Kayserispor saknar tillgångar till så höga lönekostnader. Fenerbahce kommer även att betala Okans lön under låneperioden.