Vad hade Elmander att säga om flytten till Galatasaray?

Den turkiska tidningen Milliyet intervjuade Galatasarays nya anfallare Johan Elmander om flytten till Turkiet i samband med Sveriges landslagsträning inför matcherna mot Moldavien och Finland.

Om flytten och kommande säsongen
Jag vet vad som väntar mig nästa säsong. Att spela för en stor klubb som Galatasaray kan vara svårt ibland men jag kommer att tillsammans med mina lagkamrater göra allt för att leda klubben till ett nytt mästerskap.”

Om mötet med fansen
Det var en fantastiskt dag. Fansen är verkligen krävande där nere. Det är något helt annat jämfört mot här hemma i Sverige.

Om flytten
Jag är väldigt lättad över att ha skrivit på kontraktet med Galatasaray och vill samtidigt passa på att tacka ledningen i klubben som har varit väldigt samarbetsvilliga. Ända sedan Januari då den första kontakten togs har förhandlingarna sakta men säkert gått bra.

Hälsningen till fansen
Jag vet vad som förväntas av klubben kommande säsong. Tillsammans med mina lagkamrater kommer vi att sudda bort den gångna säsongens dåliga resultat. Att spela i en klubb som Galatasaray med deras målsättning är inte lätt men jag tror på mig själv. Och jag ska betala tillbaka genom att göra mål.

Om tränaren Fatih Terim
“Alla vet redan vad han har åstadkommit och det ska bli en glädje att få spela under honom.

Vill spela med Källström
Jag har berättat för Kim Källström om mitt besök i Istanbul. Och hoppas att det kan hjälpa honom att välja vilken klubb han vill fortsätta karriären i. Det hade varit fantastiskt att få spela med honom i Galatasaray efter vår tid tillsammans i landslaget och Djurgårdens IF.